طراح وب سایت (Web Designer) کیست ؟
پنجشنبه 20/مهر/1396 2832 طراحی سایت وب سایت

طراح وب سایت (Web Designer) کیست ؟

در دنیای واقعی برای تولید دنیای مجازی! مثلا یک وب سایت اینترنتی از متخصص های مختلفی استفاده می شود که یکی از آنها طراح وب است.

طراح وب بیشتر به طراحی و برنامه نویسی لایه ظاهری سایت می پردازد و برنامه نویس های دیگر به تولید کد نرم افزاری برای تولید، کنترل و پردازش محتوا که در بخش های مختلف وب سایت نمایش داده می شود مشغول هستند.
طراح وب کسی است که با استفاده از طراحی های تصویری و زیبا تلاش دارد تا به گونه ای درست وب سایت شما را از لحاظ بصری ارتقا بخشد و طراح همیشه از کدنویسی استفاده نمی کند. اغلب طراحان وب از خلاقیت خود در زمینه ایجاد یک طراحی در وب سایت استفاده می نمایند. یک طراح وب سایت بیشتر بر زیبایی سایت و مواردی چون رنگ، تایپوگرافی، روابط اجزا و مخاطب تمرکز دارد.
طراح وب باید ظاهر سایت را در ذهن خود تصویر سازی کرده و درک کند وب سایت مورد نظر چگونه کار خواهد کرد. طراح وب حتما به داشتن مدرک مرتبط نیازی ندارد اگرچه اغلب طراحان در انواع دیگر طراحی ها تجربه داشته و یا در طراحی وب آموزش دیده اند. شما به عنوان یک طراح وب می توانید روی انواع سایت ها از سایت های آموزشی و تبلیغاتی تا فروشگاه های اینترنتی کار کنید.
معمولا طراح وب سایت به صورت تمام وقت مشغول به کار است اما بسیاری از طراحان وب به صورت آزاد کاری (freelancer) کار می کنند و ساعت کاری شان در اختیار خودشان می باشد. گاهی بنا به نیاز یک پروژه یا به دلیل بروز برخی مشکلات در سایت مشتری در خارج از ساعات کاری نیز باید فعالیت کنند.

مهارت های پایه لازم برای یک طراح وب حرفه ای

  • تسلط کامل بر HTML
  • تسلط کامل بر CSS
  • آشنایی با JavaScript
  • آشنایی با JQuery
  • آشنایی با Bootstrap
  • آشنایی با نرم افزار DreamWeaver، Sublime، notepad++، Visual Studio، Phpstorm یا هر ادیتور دیگری به عنوان ابزار اصلی برای طراحی و استفاده از زبان های مختلف برنامه نویسی مثل Html یا CSS
  • تسلط نسبی بر Photoshop و تا در صورت نیاز نرم افزار Flash
  • آشنایی با استانداردهای طراحی وب سایت و بکارگیری آنها در طرح های خود
  • تسلط بر یکی از زبان های برنامه نویسی
  • آشنایی با یکی از نرم افزارهای بانک اطلاعاتی مثل Access،Sql Server، MySql

وظایف طراح وب

طراح وب حرفه ای وظایف مختلفی را دارد که وابسته به موقعیتی که در آن کار می کند گهگاه متفاوت است. اگر طراح وب در درون یک تیم پروژه فعالیت کند کارش تخصصی تر می شود ولی اگر خودش تمام کار طراحی و تولید یک وب سایت را برعهده داشته باشد، دایره کارهایی که انجام می دهد وسیعتر می گردد. اما به طور کلی مهمترین وظایف طراح وب به شرح زیر است :

  • ملاقات با کارفرمایان برای صحبت در خصوص نوع کار و نوع بازدید کنندگان سایت شان به منظور درک بهتر از خواسته ها و انتظارات مشتری یا کارفرما و تولید یک وب سایت بهتر و نزدیکتر به سلیقه وی.
  • تهیه یک طرح که نشان دهنده ساختار سایت و نحوه ارتباط بخش های مختلف باشد – این طرح گاهی به صورت کاغذی و گاهی به صورت الکترونیکی ایجاد می شود و مبنای کار طراح وب است.
  • تصمیم گیری در مورد متن، رنگ ها و پس زمینه های مورد استفاده – این بخش ها نیز با مشورت کارفرما صورت می گیرد.
  • ایجاد صفحات، آیکون ها، لینک ها و عکس ها با استفاده از نرم افزار طراحی وب
  • اضافه کردن امکانات مولتی مدیا مانند فیلم، صدا و انیمیشن به وب سایت
  • طراح وب سایت وظیفه دارد، تمامی کدهای سایت را به صورت استاندارد تهیه نماید
  • آزمایش و اصلاح طراحی سایت در صورت نیاز
  • گذاشتن سایت روی هاست برای شروع کار آن و تحویل به کافرما

طراحی وب شغل مناسب شماست اگر که …

اگر شما عاشق کامپیوترهستید، این خیلی خوبه ولی شرط کافی نیست. در ابتدا شما باید خیلی صبور و جزئی نگر باشید. اگر استعداد طراحی و ذوق گرافیکی دارید و از انجام کارهای خلاقانه لذت می برید، این شغل می تواند برای شما مناسب باشد.
طراح وب از خلاقیت و مهارت های فنی خود برای ایجاد و طراحی وب سایت ها استفاده می کند.
با توجه به اینکه حوزه IT دائما در حال پیشرفت است، پس متخصصان این حوزه و مخصوصا طراحان وب باید مدام بروز شوند وگرنه کلاهشان پس معرکه است!
پشتیبانی وب سایت هایی که شما پیاده می کنید از شروع آن مهم تر است، پس در نظر داشته باشید شما باید بصورت همیشگی آنلاین باشید و سایت ها را رصد نمایید و به درخواست ها، خطاهای احتمالی و... پاسخ مناسب دهید. حتما به این نکته توجه داشته باشید و اگر نمی توانید همیشه در دسترس باشید و یا اینکه چند صباحی می خواهید اقدام به طراحی سایت نماید، حتما این موضوع را به کافرمایان خود متذکر شوید.

تولید محتوا برای وب سایت وظیفه طراح سایت نیست

در برخی موارد دیده شده، کارفرمایان انتظار تولید و درج محتوای وب سایت را از طراحان سایت دارند که این امر موجب ایجاد چالش بین کارفرمایان و طراحان وب سایت شده است. طبق استانداردهای تعریف شده برای شغل طراحی سایت، این گروه وظیفه ایجاد و ساخت وب سایت را بر عهده دارند و هیچ گونه تعهدی خارج از این ندارند ولی می توانند با عقد قراردادهای مجزا اقدام به تهیه و تولید محتوا و نهایت درج آن در وب سایت کارفرمایان نمایند. پس اگر بعنوان کارفرمایی هستید که قصد راه اندازی وب سایت را دارید، حتما قبل از شروع پروژه تکلیف این بخش را مشخص نماید.
در ادامه باید به یک نکته درگوشی به افرادی که در شغل طراحی وب سایت حضور دارند بگوییم. برای اینکه خروجی نهایی پروژه مورد پسند کارفرمایان و هر فرد دیگری شود، حتما باید وب سایت را بصورت تکمیل تحویل دهید و از محتوای مناسب در بخش های مختلف وب سایت استفاده نمایید. به زبان دیگر، یک وب سایت را بصورت زمین بایر تحویل ندهید و اگر می توانید چند درخت در این زمین بکارید.

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

آدرس پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.

نظرات (0)