نرم افزار سفارشی و برنامه نویسی سفارشی

تولید نرم افزار سفارشی مناسب سازمان ها و شرکت ها و کسب و کارهایی است که ایده های بکر و ناب دارند. و پیاده سازی آن ایده ها روی قالب های از پیش نوشته شده و آماده ممکن نیست و یا اینکه نرم افزارهای موجود در بازار امکانات مورد نیاز کاربران را پوشش نداده و یا با روند خاص کاری آن ها مطابقت نداشته باشد. ممکن است یک نرم افزار آماده امکانات زیادی در اختیار شما قرار دهد و شما تنها بخشی از آن را با تغییرات منحصر به کار خودتان نیاز داشته باشید. در نتیجه به میزان هزینه ای که می کنید نرم افزار کارآمدی نخواهید داشت. پس باید به سراغ برنامه نویسی صفر تا صد نرم افزار بپردازید تا بتوانید طرح های خود را در سایت و نرم افزار اختصاصی خود پیاده کنید. فرآیند تولید نرم افزار سفارشی، فرآیندی پیچیده، منظم و دقیق است که هر مرحله باید با دقت عمل توسط کارفرما و تیم برنامه نویسی انجام شود.
عضو حقوقی نظام صنفی رایانه
بیش از 10 سال سابقه
اجرای بیش از 90 نرم افزار

چرا نرم افزار سفارشی می خواهیم؟

  • چنین نرم افزاری در بازار موجود نیست.
  • امکان سفارشی کردن نرم افزار موجود در بازار وجود ندارد.
  • نرم افزار موجود روش قدیمی دارد.
  • نرم افزار موجود دقیقا روش کسب و کار مرا ندارد.
  • تمرکز نرم افزار بر کسب و کار من نیست و نیاز به امکانات ترکیبی (ارتباط زیر سیستم ها با هم) شامل: انبارداری، خرید و فروش، سفارش گیری، مدیریت مشتری، حسابداری ساده، مارکتینگ و... دارم.
  • ایده ای ویژه و بی همتا دارم.
  • پلتفرم و بستری برای کسب درآمد نیاز دارم.
  • توسعه و انعطاف پذیری در نرم افزار ممکن باشد.

تحلیل و آنالیز اولیه جزء مهم ترین قسمت ها در تولید نرم افزار است

مراحل مختلف تولید نرم افزارهای سفارشی

  1. شناخت و بررسی نیاز مشتری
  2. تحلیل نیاز و ارائه راهکار نرم افزاری مناسب
  3. پیاده سازی معماری نرم افزار و ساخت دیتابیس
  4. طراحی قالب UI/UX و بخش FrontEnd
  5. تولید و ارائه نسخه آزمایشی و انجام تست نرم افزار
  6. ارائه نسخه نهایی به مشتری
  7. به روزرسانی نرم افزار
  8. پشتیبانی از نرم افزار تولید شده

1- شناخت و بررسی نیاز مشتری

به جرات می توان گفت مهم ترین بخش در تولید نرم افزارهای سفارشی بخش نیاز سنجی و اشتراک گذاری ایده هاست. در این مرحله که نخستین مرحله از تولید یک نرم افزار اختصاصی محسوب می شود، نشستی بین تیم طراحی و برنامه نویسان نرم فزار، و افراد صاحب نظر شرکت که ایده ها و خواسته های خود از نرم افزار را مشخص کرده اند برگزار می شود. در این جلسه تمامی مطالب مرتبط با کسب و کار مشتری و امکاناتی که باتوجه به شغل مورد نظر می توان از نرم افزار انتظار داشت بررسی می شود. تمامی ایده ها و نظرات از جوانب و زوایای مختلف مورد بررسی قرار می گیرند. انتقادات و پیشنهادات مربوط به هر طرح و ایده بیان می شود.
Customsoftware

2- تحلیل نیاز و ارائه راهکار نرم افزاری مناسب

همه طرح های پیشنهادی بطور دقیق آنالیز می شود. و در نهایت ایده های قابل پیاده سازی و کاربردی مشخص می شوند. و در آخر لیست نهایی خواسته ها به همراه زمان پیاده سازی و هزینه حدودی آن در اختیار کارفرما قرار می گیرد. تکنولوژی های نرم افزاری مناسب جهت پیاده سازی پروژه معرفی و ارایه خواهد شد. تیم دات نرم افزار از تکنولوژی ... و ... در برنامه نویسی ها بهره می گیرد.

3- پیاده سازی معماری نرم افزار و ساخت دیتابیس

این مرحله زمانی آغاز می شود که شما مراحل 1 و 2 (بررسی نیاز و تحلیل) را به طور کامل انجام داده باشید. به بیان دیگر پیش نیاز شروع کد نویسی شناخت و بررسی نیازهای مشتری و تحلیل و آنالیز آن، به همراه ارائه راهکارهای مناسب است.
پس برای شروع برنامه نویسی عجله نکنید. در شرکت دات نرم افزار در این مرحله کار Backend آغاز می شود . ابتدا ساخت دیتابیس، جداول و رابطه هایی که درون نرم افزار لازم داریم، شروع می کنیم. البته روش های دیگری هم وجود دارد که بستگی به نوع پروژه متفاوت است.
بطور کلی پروژه ها باasp.net core پیاده سازی می شود و می توان از مدل Code first اقدام به ایجاد دیتابیس به همراه جداول نمود، یا اینکه مثل الگویی که ابتدا اشاره شد ابتدا از دیتابیس در SqlServer ساخته شود. سپس طبق معماری Clean (Clean Architecture) یا Onion (Onion Architecture) در ویژوال استدیو Visual Studio شروع به بخش بندی پروژه می کنیم. در اینجا باز هم با توجه به نوع پروژه از EfCore یا Store Procedure برای اتصال به دیتابیسش استفاده می شود.

4- طراحی قالب UI/UX و بخش FrontEnd

انجام طراحی قالب در بخش و حوزه فعالیت FrontEnd است. معمولا بخش قالب و طراحی UI UX را نیز بعد از ثبات کلیات برنامه، همراستای این روند آغاز می کنیم. ممکن است این قالب با توجه به تشخیص برنامه نویس و تسلط به جزییات پروژه شما انتخاب شود. اما می توانید زمان مجزایی برای آن در پروژه در نظرگرفته و به تیم طراحی بسپارید. این مرحله نیز بعد از طراحی برای پیاده سازی نیازمند زمان و هزینه خواهد بود.
مرحله اول wire frame خواهد بود. بدین صورت که تمامی مراحل بصورت تک رنگ طراحی می شوند و مسیر اصلی کاربر را نمایش می دهد. در این میان می توان تجربه کاربری Ux را نیز بهبود بخشید. به زبان ساده این طرح مسیر شما را یکبار تا آخر کار پیش بینی می کند؛ که در ادامه مسیر به اضافه کردن هویت سازمانی، رنگ ها، گرافیک صفحات، دکمه ها و ... پرداخته می شود. بهتر است انتخاب شما برای مسیر کاری و روند طراحی با توجه به بودجه و زمانبندی پروژه باشد. برای تسهیل این انتخاب می توانید از تجربه و مشاوره کارشناسان ما نیز کمک بگیرید.

5- تولید و ارائه نسخه آزمایشی و انجام تست نرم افزار

پس از انجام مراحل قبل، فرآیند تولید به انتهای خود نزدیک می شود. البته با توجه به الگوهای توسعه نرم افزار این مرحله می تواند در اواسط کار نیز باشد. در ارزیابی و تست صحت عملکرد، تمام مشکلات و کاستی های احتمالی برطرف می شوند و دوباره مرحله تست انجام می شود. این مرحله تا زمانی که نرم افزار به عملکرد مطلوب نرسد، ادامه می یابد. در آخر زمانیکه بهترین عملکرد حاصل شد، به مرحله استقرار و توسعه نرم افزار می رویم.

6- ارائه نسخه نهایی به مشتری

پس از پایان تست و ارزیابی نرم افزار و اتمام مراحل دیباگ و خطایابی، استقرار و تحویل آن در محیط کار نهایی انجام خواهد گرفت. تمرکز این بخش بر تضمین کارکرد درست نرم افزار برای استفاده کاربران نهایی نرم افزار است.
در این مرحله آموزش ویدئویی در اختیار کارفرما و کاربران قرار گرفته تا با نرم افزار آشنایی کافی پیدا کنند. این همان تحویل نهایی نرم افزار است که تمامی ماژول ها و تحلیل های مشخص شده در قرارداد را شامل می شود. طبیعتا در هر مرحله که کاربر از نرم افزار استفاده می کند، ممکن است نیازهای جدیدی در نرم افزار احساس شود. جهت رفع این موارد و نیازها باید نرم افزار مورد نظر را گسترش و توسعه داد. توسعه نرم افزار باعث تکمیل و استفاده بهینه از آن می شود. در این صورت در مرحله بعدی بهبود نرم افزار بررسی و پیاده خواهد شد.

7- به روزرسانی نرم افزار

طبق تجربه ای که ما رد شرکت داشته ایم، مشتریان و کارفرمایان معمولا از این مرحله غفلت می کنند و زمانی که توضیحات و استدلال های ما را می شنوند، به اهمیت این مرحله پی می برند. قبل از آغاز هر پروژه شما درون ذهنتان باید کار را به 3 بخش تقسیم کنید:
  1. تحلیل قبل از ساخت
  2. فرآیند تولید و تحویل
  3. پشتیبانی و به روزرسانی
در نهایت هر کدام از این 3 مرحله به درستی انجام نشود، پروژه دیر یا زود به شکست نزدیک می شود.
اگر شما تحلیل درستی داشته باشید، تیم حرفه ای و فوق ستاره هم تحلیل شما را پیاده سازی کند ولی فرد یا تیمی برای پشتیبانی و به روزرسانی نداشتید، بهتر است از ابتدا آن پروژه را آغار نکرده و فرار کنید!
نرم افزار یک موجود زنده است و باید با شما و کسب و کارتان رشد کند وگرنه هزینه هایی که برای آن انجام داده اید، بی فایده می شود. در دنیایی که ما در آن زندگی می کنیم، به گفته محققان هر 2 هفته علم بشر 2 برابر از قبل می شود. شما باید با این چالش جذاب کنار بیایید و زمان و هزینه خود را جهت بروز کردن سیستم، نرم افزار و حتی خودتان صرف کنید.

8- پشتیبانی از نرم افزار تولید شده

تمامی نرم افزارها پس از تولید احتیاج به پشتیبانی دارند و اگر پشتیبانی به درستی صورت نگیرد نرم افزار هرچقدر هم که امکانات و قابلیت های متعدد داشته باشد و خوب طراحی شده باشد، در نهایت به سمت افول و زوال پیش خواهد رفت. باید در نظر داشت تمامی نرم افزارها نیاز به آپدیت شدن دارند و اگر پس از گذشت مدت زمانی با اشکال روبرو شوند تیم پشتیبانی به راحتی آن مورد را برطرف می کند. در این مرحله نیز مانند باقی مراحل در کنار شما خواهیم بود.
مطالعه مقاله در حوزه پشتیبانی

هدف از ارایه نرم افزارهای سفارشی

نرم افزار سفارشی جایگزین نرم افزار آماده است! یعنی هر ایرادی که نرم افزار آماده داشته باشد نرم افزار سفارشی رفع می نماید اما توجه داشته باشید که نرم افزار سفارشی فقط و فقط نقش جایگزین را ندارد! یعنی زمانی که نرم افزار مورد نیاز کاربر در بازار موجود نباشد و یا نیاز به نرم افزاری ترکیب شده از کارایی چند نرم افزار باشد و ... راه حل نرم افزار سفارشی است.

نرم افزار سفارشی به درد چه افرادی نمی خورد؟

  1. اگر کسب و کارتان در مرحله شروع به آغاز است.
  2. اگر واقعا نرم افزارهای موجود در بازار پاسخگوی کار شما نیست.
  3. اگر کمال گرا هستید.
  4. اگر صبور نیستید.
  5. اگر بودجه کافی برای سفارشی سازی نرم افزار را ندارید.
  6. اگر فرمول ها و اطلاعات کسب و کارتان مهم است و دوست ندارید به شخص دیگری بدهید و شرکت مورد اعتماد خود را پیدا نکرده اید.
اگر بعنوان صاحب یک کسب و کار بدنبال محصول مناسب برای کارتان هستید باید جستجوی زیادی انجام دهید و دموهای نرم افزار ها را مشاده کنید و دور از ذهن نیست که نرم افزار مخصوص خود را پیدا نکنید.
ولی اگر نرم افزار سفارشی برای شما طراحی و پیاده سازی شود درست است در کوتاه مدت زمان و هزینه ی زیادی صرف کرده اید ولی در طولانی مدت این کار مقرون به صرفه است چون مزایای دارد که به هیچ عنوان محصول آماده این مزایا را ندارد.
مثلا 6 ماه زمان صرف می کنید تا نرم افزار مخصوص به کسب و کارتان ساخته شود که اصلا زمان زیادی برای یک کسب و کار نیست. شما یک کمپین تبلیغاتی راه اندازی کنید حداقل 6 ماه زمان صرف می شود تا نتیجه بدهد.
نرم افزارهای سفارشی بنا به ذهن شما و تیم تان طرح ریزی می شود و آموزش لازم ندارد. شما با محیط آن غریبه نیستید و تیم شما به راحتی می تواند با آن کار کند چون برخواسته از روندها و پروسه های کاری شماست.

مشتریان و نمونه کارهای برنامه نویسی سفارشی

نرم افزار مدیریت وکلا و متخصصین حقوقی لاویوا
نرم افزار سفارشی حسابداری و انبارداری پیمانکاری تهیه و طبخ غذا گداخت تدارک
اتوماسیون خط تولید کارخانه

پرسش و پاسخ

پاسخ سوالات شما پیرامون نرم افزار سفارشی و برنامه نویسی سفارشی

نرم افزارهای سفارشی بر پایه دات نت هستند
برآورد هزینه نرم افزارهای سفارشی کار سخت و زمان بری است. پس از آنالیزهای اولیه صورت گرفته از کلیت پروژه می توان برآورد دقیق تری از هزینه ها داشت.
تمامی نرم افزارهای طراحی شده در شرکت دات نرم افزار بر بستر تحت وب و محصولات بصورت ابری هستند.
بعلت مزایای فراوانی که نرم افزارهای تحت وب نسبت به ویندوزی دارند، ما نیز نرم افزارهای خودمان را بصورت تحت وب طراحی و پیاده سازی می کنیم و بر روی سرور قرار می دهیم.
تمام نکات امنیتی و حفاظت از داده ها انجام می شود تا آسیبی به اطلاعات از قبیل هک و نفوذ اتفاق نیوفتد
تحت شرایطی اگر کارفرما زیرساخت های لازم را دارا باشد امکان اجرای نرم افزار بر روی سرور مشخص شده توسط کارفرما را دارا هستیم و طبق قراردادی که منعقد می شود تمامی این نکات از جمله قانون کپی رایت ذکر خواهد شد.
بله این امکان وجود دارد که بخشی از یک محصول آماده شرکت به کسب و کار شما شبیه باشد و قسمت دیگر را سفارشی سازی نمود.
تاکید ما این است که حداقل 70 تا 80 درصد محصول آماده اگر برای شما مناسب است اقدام به سفارشی سازی نمایید در غیر اینصورت که تغییرات بسیار زیاد باشد، این محصول راهگشاری شما نخواهد بود و باید مجدد اقدام به طراحی نرم افزار سفارشی از اول نمود.
لازم است نیاز ها و خواسته های خود را در قالب فایل نوشته شده به همراه مراحل کاری خود آماده کرده و جلسه ای برای انتقال این محتوا شکل بگیرد. بعد از آن می توانید تحلیل و آنالیز دقیق تری درخواست داده و در صورت تایید از طرف شما، شرکت شروع به پیاده سازی کند.
خیر. طبق برآورد زمان و هزینه بخشی بعنوان پیش پرداخت و دستور شروع اجرا در ابتدای کار دریافت می شود. در ادامه الباقی هزینه در دو مرحله میانی و پایانی کار دریافت خواهد شد.

در بلاگ دات نرم افزار بیشتر دربارۀ نرم افزار سفارشی بخوانید

برای مطالعه مقالات بیشتر در این حوزه بر روی دکمه زیر کلیک نمایید.