سیستم عامل گوگل فیوشا fuchsia os چیست؟
دوشنبه 16/آبان/1401 1102 برنامه نویسی

سیستم عامل گوگل فیوشا fuchsia os چیست؟

گوگل سیستم عامل اندروید را به شکل متن باز یا Open Source ساخته است تا شرکت های تولید کننده گوشی هوشمند امکان استفاده از آن را داشته باشند. شاید همین موضوع نیز سبب شده باشد تا شمار محصولات تحت بستر اندروید به مراتب بیشتر از گوشی های هوشمندی باشد که از سیستم عامل دیگری مانند iOS استفاده می کنند.

سیستم عامل فیوشا یا Fuchsia OS چیست؟

سال ها قبل در سال 2016، اینترنت در مورد عملکرد گوگل به منزله ادغام سیستم عامل های اندروید و کروم کم و بیش چیزهایی شنیده بودیم، ابتدا نام رمز آن آندرومدا گذاشته بودند و قرار بر این بود که تمام پلتفرم های گوگل را یکپارچه سازی کنند تا همگی از یک سیستم عامل استفاده کنند. ایده اصلی ترکیب اندروید و کروم در هیچ زمانی فراموش نشد و جدیدا نام رمز جدیدی پیدا کرد به نام: Fuchsia.
اندروید نرم افزار پیچیده ای است. می توان آن را به عنوان یک سیستم عامل کامل و مجهز که روی اکثر موبایل ها و تبلت ها دیده می شود قبول داشت یا می توان آن را بخش کوچکی از یک سیستم عامل دانست که ساخته شده تا اپلیکیشن ها را اجرا کند، همانطور که در دستگاه های مجهز به OS 10 بلک بری دیدیم.
بیشتر از همه، اندروید را بیش از دو میلیارد کاربر می شناسند و اکوسیستم نرم افزاری، سخت افزاری و محصولات بزرگی دارد. هیچکس چنین اکوسیستم عظیمی را به حال خودش نمی گذارد، در عوض آن را گسترش می دهد و توسعه را بر مبنای آن پر و بال می دهد.
Fuchsia بخشی از نرم افزار را که شما نمی بینید جایگزین می کند، قسمتی که مربوط به سخت افزار است و دستورات شما را از لمس گرفته تا فرامین صوتی امکان پذیر می سازد.

آیا سامسونگ Fuchsia OS را جایگزین اندروید خواهد کرد؟

بهتر است پیش از وارد شدن به جزئیات، بدانید همکاری گوگل و سامسونگ برای توسعه و ساخت گوشی هایی مجهز به سیستم عامل فیوشا رسما تایید نشده است. این مورد را یکی از افشاگران معروف دنیای گوشی های هوشمند و تکنولوژی، Ice Universe اعلام کرده است.
او در یک توییت اعلام کرده احتمالا ممکن است سامسونگ در آینده سیستم عامل فوشیا را مورد استفاده قرار دهد. او هیچ اطلاعات مهم دیگری درباره همکاری احتمالی گوگل و سامسونگ در مورد Fuchsia OS منتشر نکرده و حتی نوع دستگاهی که به این سیستم عامل مجهز خواهد بود اعلام نشده است.
باید توجه داشت که این مطالب بر پایه ترکیبی از شایعات، آپلود سورس کدها، اطلاعاتی از افشاگری های برخی افراد و همچنین کمی تصور و خیال پردازی نگارش شده و تا به امروز گوگل به طور رسمی هیچ صحبتی از Fuchsia در برنامه هایش برای آینده نکرده است. اما یک نام بازیگوشانه برای ایجاد یک سیستم عامل جدید کافی نیست و گوگل طی 5 سال بعدی مشغول آماده سازی فیوشا بوده است.
طی چند سال گذشته اخبار پراکنده ای در مورد این سیستم عامل منتشر شده و مثلا گاهی اوقات گفته می شود که گجت هایی مانند پیکسل بوک آن را اجرا خواهند کرد. در هر صورت گوگل قصد داشت در کنار توسعه آن، توجه توسعه دهندگان را نسبت به این سیستم عامل تازه نفس جلب کند.

فلاتر

ماجرای Fuchsia چیست و چرا برای کاربران اندروید مهم است؟

نکته حائز اهمیت این است که گوگل این هسته را از صفر توسعه داده است. گوگل از تمام مشکلات اندروید که به نحوه ی کار لینوکس ارتباط دارند، به خوبی آگاه است. گوگل همچنین می داند که برای اجرای اپلیکیشن ها و یک رابط کاربری عالی به چه چیزهایی نیاز دارد. اگرچه گوگل طی چند سال گذشته تغییرات زیادی در کدهای اصلی اندروید اعمال کرده، اما شروع این فرایند از صفر منجر به بهتر شدن نتیجه نهایی می شود.

سرویس اشتراکی تلگرام برای 700 میلیون کاربر

آیا Fuchsia OS سرانجام به کار سیستم عامل محبوب اندروید پایان می دهد؟

گوگل در سال های قبل نشان داده شرکت چندان ریسک پذیری نیست. اگر تنها نگاهی به پروژه های این شرکت بیندازید کاملا مشخص است که گوگل بسیاری از آن ها را حتی پیش از وارد شدن به فاز توسعه و تولید پایان داده است.
در این موقعیت حساس که سیستم عامل اندروید بزرگ ترین سیستم عامل موبایل در جهان است و با توجه به جاه طلبی شرکت های تولید کننده گوشی های اندرویدی و رقبای دیگر پیشرفت روز افزون این سیستم عامل، به نظر نمی رسد به این زودی ها سیستم عامل دیگری بتواند اندروید را از تاج و تختش پایین بکشد.
فکر می کنم به این سوال به اندازه کافی پاسخ دادیم و باید اینکه لازم است گوگل این ریسک را انجام دهد تا بتواند از ریشه و پایه سیستم عامل خود را بهینه کند را از سر بیرون کنیم مگر یک منفعت به مراتب بالاتر در میان باشد.
ممکن است گوگل به این نتیجه برسدکه همچنان به توسعه سیستم عامل اندروید ادامه دهد و در کنار آن، سیستم عامل فیوشا را نیز برای محصولاتی به غیر از گوشی های هوشمند منتشر کند.
اگر شرکت گوگل بخواهد به سیستم عامل اندرویدی خود پایان دهد و با سیستم عامل Fuchsia وارد بازار شود باید به مسائلی همچون پیشی گرفتن رقبا توجه کند تا متحمل ضررهای وحشتناک نشود.

فیوشا

منافع حاصل از تغییر اندروید به فیوشا

همه این ابزارها با لایه پایینی یکپارچه در سراسر دستگاه ها ترکیب می شود که یعنی یک اپلیکیشن می تواند همه جا کار کند. فوق العاده است اما اندروید در حال حاضر هم اجازه می دهد یک اپلیکیشن همه جا فعال باشد و صادقانه بگوییم، این اپ ها فقط روی موبایل خوب هستند. سایزهای مختلف نیازمند رابط کاربری های متفاوت است و بیشتر توسعه دهندگان فقط برای موبایل ها کد می زنند. توسعه یک اپلیکیشن که همه جا عالی کار کند کار ساده ای نیست.

این اتفاق با ابزارهای جدید مثل فلاتر تغییر خواهند کرد. در حال حاضر ساخت اپلیکیشنی که روی نمایشگر کوچک 5 اینچی خوب کار کند و همزمان روی نمایشگر 12 اینچی تبلت ها هم عالی اجرا شود واقعا دشوار است. شدنی است (برای مثال اپلیکیشن جیمیل را روی دستگاه های مختلف ببینید) ولی نتیجه اش به زحمتی که باید کشید نمی ارزد.
توسعه دهندگان قادر خواهند بود تا از زبان های برنامه نویسی بیشتری برای نوشتن اپلیکیشن ها استفاده کنند. ما همین حالا شاهد باز شدن راه ابزارهای برنامه نویسی نظیر Dart و Flutter به سوی اندروید هستیم و هر سیستم عامل جدیدی قطعا با در نظر گرفتن ابزارهای برنامه نویسی مدرنی مانند فیوشا نوشته خواهد شد.

سی شارپ و asp dot net

در آخر باید بگویم با توجه به منافع، مزایا و معایب سیستم عامل فیوشا برای شرکت گوگل می توان امید داشت که با یک برنامه ریزی دقیق و یک سیاست درست و به موقع این سیستم عامل یا بر روی گوشی های جدید عرضه شده پیاده سازی شود و یا به شکلی خواص بر روی تمام گوشی ها و تبلت ها عرضه شود. این موضوع به این دلیل حائز اهمیت است که چنین کاری تغییری بسیار بزرگ به حساب می آید. حتی از ساخت اولیه اندروید نیز بزرگتر است چرا که بیشتر آن وقف نوشتن اولین لایه می شود به جای آنکه روی برنامه ای از پیش تعیین شده نوشته شود. اندروید خود روی لینوکس و iOS روی BSD نوشته شد اما Fuchsia قرار است کامل از پایه برنامه ریزی شود.
سال ها زمان می برد تا نسخه ای رسمی و حتی نسخه ای که به عموم مردم نمایش داده شود، ساخته شود. این کار دشوار قطعا برای به پایان رسیدن به هزاران ساعت تلاش نیاز دارد.

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

آدرس پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.

نظرات (0)