دنیای هارد ssd و معرفی 10 مدل ssd
دوشنبه 13/تیر/1401 853 دات وب

دنیای هارد ssd و معرفی 10 مدل ssd

اما در دنیای رایانه ها بنا به تعریف کارکرد حافظه های جانبی، دو مدل درایو ذخیره سازی از نوع هاردهای مکانیکی و حافظه های الکترونیکی بیشترین رواج دارند؛ این دسته بندی چندان در حافظه ها مرسوم نیست.
HDD و حافظه SSD که از انواع حافظه جانبی به شمار می روند باید خواص حافظه های غیر فرّار (Non Volatile memory) را داشته باشند؛ برعکس حافظه های اصلی رایانه که به حافظه های فرار (Volatile Memory) معروف هستند. این دستگاه ها به ما اجازه می دهند در لحظه، اطلاعات را ثبت، ویرایش و در عین حال نگه داری کنیم،؛ و برای ویرایش دوباره ی آن ها کار سختی پیش رو نداریم. زمانی که بخواهیم با دقت بیشتری به زیر مجموعه ی این عناصر ذخیره سازی و مفاهیم آن بپردازیم، دسته بندی زیر مقبول تر است:

  • هارددیسک اکسترنال یا اینترنال
  • حافظه ی SSD اکسترنال یا اینترنال
  • حافظه ی هیبریدی SSHD
  • فلش USB یا کول دیسک

در گام اول انتخاب، شما با دو نوع مرسوم هارد رو به رو می شوید؛ هارددیسک گردان یا HDD یا درایو حالت جامد که به حافظه SSD معروف است.

هارددیسک یا HDD

هاردهای HDD از انواع حافظه های غیر فرّار به حساب می آیند، چرا که در نبود جریان برق نیز به حفظ داده می پردازند. نقطه مقابل آن ها حافظه ای همچون رم رایانه شما است که با قطع برق، داده های آن از دست می رود. درون هارد چند صفحه ی گردان برای ذخیره اطلاعات و یک هد برای دسترسی و ثبت اطلاعات و یک کنترلر از مهم ترین قطعات موجود هستند. تکنولوژی سنتی ضبط مغناطیسی اطلاعات در هارد HDD با وجود تفاوت های بسیار با روش های نوین مانند ثبت اطلاعات در حافظه فلش هنوز هم محبوب و کارآمد است.

حافظه هارد دیسک Hdd

حافظه SSD

حافظه ی SSD از تکنولوژی حافظه ی فلش استفاده می کند و هیچ قطعه ی متحرکی در آن وجود ندارد. این حافظه ها سرعت بالایی دارند و علاوه بر آن در مقابل خطر جابجایی و حمل ونقل ناگهانی در مقایسه با HDD همچون یک رویین تن افسانه ای عمل می کنند.

هارد SSD

فلش USB

فلش USB یا USB فلش از خاندان فلش مموری به شمار می رود و اساسا خاندان فلش مموری (Flash memory) به ذخیره سازی و مدیریت اطلاعات در حوزه دیجیتال فعال هستند؛ پس USB فلش نیز پسرعموی کوچک تر حافظه SSD به شمار می رود.

خرید فلش 32 گیگ

درایوهای هیبریدی (HYBRID DRIVES)

درایوهای هیبریدی حاصل پیوند دو تکنولوژی حافظه SSD و HDD است؛ این نوع هارد نیز در چند نسخه ارائه می شود. هاردهای هیبریدی حالت جامد (SSHD) با تخصیص چند گیگابایت به تکنولوژی فلش به شما فرصت می دهند درکنار هارد دیسک، حافظه های سریع NAND Flash را نیز تجربه کنید.
این نوع درایو با تشخیص هوشمندانه فایل های پرمصرف شما و انتقال به بخش SSD، سرعت دستیابی و مدیریت داده های شما را بالا می برد. این در شرایطی است که مابقی اطلاعات درون هارد دیسک ذخیره می شود. البته هنوز این درایوها تجربه ی دوام و مزیت صرفه جویی در انرژی را همچون یک حافظه SSD برای شما محقق نمی کنند ولی با استفاده از آن ها افزایش سرعت بسیار خوبی را تجربه خواهید کرد.

درایو های هیبریدی

محل قرارگیری هارد درون کیس رایانه نیز اهمیت بالایی دارد؛ یکی از مزیت های هارد هیبریدی استفاده از یک شکاف در کیس برای قراردادن آن ها است تا کاربر بتواند از مزایای HDD و حافظه SSD هم زمان (هرچند نه کامل) برخوردار شود. بسیاری از لپ تاپ های میان رده بازار و برخی مدل های گیمینگ برای بهینه تر شدن وضعیت دسترسی به داده ها از حافظه های هیبریدی بهره می برند.

درایو های هیبریدی

سرویس های ذخیره ابری (Cloud)

با سرویس های ذخیره ابری (Cloud) می توانید اطلاعات خود را درون پایگاه اطلاعات اینترنتی بزرگ و کارآمدی ذخیره کنید. این ذخیره سازی و همچنین دسترسی به داده ها به غیر از مقدمات معمول، وابسته به کیفیت سرعت و اتصال اینترنتی شما است؛ ولی هاردهای فیزیکی درکنار شما هستند و دسترسی به اطلاعات آن ها نیاز به مشارکت جهانی ندارد. در عین حال به ازای هر بار استفاده از داده هایتان، مبلغی بابت مصرف خدمات شبکه اینترنت نیز می پردازید.

SSD ها

حافظه های ذخیره سازی در کامپیوترهای شخصی پوست اندازی خود را در سال های اخیر آغاز کرده است و کارشناسان آینده ی حافظه های ذخیره سازی را ازآنِ حافظه های SSD می دانند. سازندگان لپ تاپ های جدید اقبال زیادی به این حافظه ها نشان می دهند و دیگر استفاده از آن مختص اولترابوک ها و لپ تاپ های گران قیمت نیست.

حافظه SSD یا Solid-state Drive انتخاب اول و آخر عاشقان سرعت است؛ پس اگر از زمان زیاد بوت کامپیوتر، زمان بربودن انتقال فایل ها و اجرای اپلیکیشن ها و حتی لودینگ طولانی بازی ها خسته شده اید، زمان آن فرارسیده است تا با خرید SSD مناسب جان تازه ای به کامپیوتر یا لپ تاپ خود ببخشید.

سرعت نوشتن و خواندن گاه تا ۱۵ برابر بیشتر از هارد دیسک ها و زمان دسترسی بسیار کم و مصرف اندک مهم ترین برتری های اس اس دی ها دربرابر هارد محسوب می شوند؛ البته در ظرفیت یکسان هارد دیسک ارزان تر است. SSD ها فارغ از نوعشان عموماً از اجزای زیر تشکیل شده اند یا حداقل برخی از اجزای زیر در آن ها استفاده شده است:

حافظه NAND:

تراشه ای که اطلاعات روی سلول های آن ذخیره می شوند. سامسونگ و مایکرون و توشیبا سه سازند ی اصلی NAND به شمار می روند. بسته به فناوری ساخت و نوع ذخیره سازی کدهای داده به ترتیب به چهار دسته ی زیر تقسیم می شوند؛

SLC:

گران ترین نوع NAND با امکان ذخیره ی یک بیت در هر سلول که کمتر در محصولات خانگی دیده می شود. قابلیت اتکاپذیری و عمر این نوع حافظه چشمگیر است.

MLC:

این نوع NAND نیز در محصولات حرفه ای عموماً به کار برد می شود. در محصولات سری PRO سامسونگ از چنین تراشه هایی استفاده می کند. اتکاپذیری مثال زدنی و عمر بیشتر این حافظه ها درمقایسه با TLC از ویژگی های آن است. در این نوع حافظه، از هر سلول برای ذخیره ۲ بیت اطلاعات استفاده می شود.

TLC:

پراستفاده ترین نوع NAND است که تعادل مناسبی بین قیمت و عملکرد دارند. این حافظه ها مناسب اکثر کاربری های عادی و حتی حرفه ای نیز هستند و در هر سلول آن ۳ بیت اطلاعات ذخیره می شود.
QLC: ارزان ترین گروه از NAND ها است که برای ارزان نگه داشتن قیمت در ظرفیت های حجیم استفاده می شود. هر سلول میزبان ۴ بیت اطلاعات است و محصولات سری QVO سامسونگ از چنین NAND هایی استفاده می کنند.

کنترلر:

بخش مهم دیگر حافظه های ذخیره سازی کنترلر است که مدیریت خواندن و نوشتن روی حافظه و ارتباط با DRAM را برعهده دارد. سیلیکون موشن، فیوژن، مارول و سامسونگ برخی از سازندگان بزرگ کنترلر SSD محسوب می شوند. گفتنی است کنترلر نامناسب و ناهماهنگی آن با قابلیت های NAND و DRAM به عملکرد کلی لطمه می زند.

تفاوت بین Core i3 با Core i5 و Core i7 اینتل

DRAM:

در SSD های بالارده و گاه میان رده دیده می شود و به عنوان حافظه ی موقت سریع باعث سرعت بیشتر فرایندهای مپینگ داده و دسترسی به آن می شود. برای کاربر خانگی فقدان این تراشه مشکل جدی نخواهد بود؛ اما توصیه می شود SSD مجهز به DRAM انتخاب کنید.

هیت سینک:

SSD به عنوان قطعه ای ساخته شده از تعدادی تراشه حین عملکرد گرما تولید می کند و این احتمال وجود دارد که در زیر بار شدید انتقال داده ممکن است حافظه ها دچار تِراتِل (Throttling یا افت کارایی برای کاهش دما) می شوند. هیت سینک ها عموماً عامل تعیین کننده ای در کاهش دما محسوب نمی شوند؛ اما شاید به بهبود وضعیت کمک کنند.

سه برند سامسونگ و ADATA و وسترن دیجیتال بیشترین سهم بازار اس اس دی را در کشورمان از آنِ خود کرده اند.
در ادامه به معرفی 10 مدل از ssd ها می پردازیم.

کداک X150 SATA 2.5 Inch ظرفیت ۱۲۰ گیگابایت

کداک X150 SATA 2.5 Inch ظرفیت ۱۲۰ گیگابایت

بهترین اس اس دی | کداک ایکس ۱۵۰ ساتا - Kodak X150 SATA 3.0

«اس اس دی اینترنال کداک X150» با فرم فکتور ۲/۵ اینچ از رابط SATA نوع ۶ گیگابایت بر ثانیه آن بهره می برد و حداکثر سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی آن ۵۲۰ و ۵۰۰ مگابایت بر ثانیه است. قابلیت Wear Leveling و قابلیت Over-Provision برای افزایش عمر حافظه و الگوریتم اصلاح خطا (ECC) و سرعت چرخش ۷ ۲۰۰ دور در دقیقه از دیگر ویژگی های SSD کداک X150 هستند.

کینگ مکس SMV32 SATA 2.5 Inch ظرفیت ۱۲۰ گیگابایت

کینگ مکس SMV32 SATA 2.5 Inch ظرفیت ۱۲۰ گیگابایت

«اس اس دی کینگ مکس مدل SMV32» ظرفیتی ۱۲۰ گیگابایتی دارد و سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی آن ۵۰۰ و ۳۵۰ مگابایت برثانیه است. این SSD کینگ مکس که با فرم فکتور ۲/۵ اینچ و جنس بدنه ی پلاستیکی عرضه می شود و از رابط پرسرعت SATA 3.0 و استانداردهایی مانند TRIM و NCQ نیز پشتیبانی می کند.

از دیگر ویژگی های SMV32 کینگ مکس می توان به مقاومت دربرابر لرزش و ضربه و شوک و بهره مندی از تکنولوژی های LDPC و SLC Caching و S.M.A.R.T اشاره کرد. گفتنی است که طبق انتظار این دو حافظه معرفی شده فاقد DRAM هستند که برای حافظه ای در این بازه قیمتی ضعف محسوب نمی شود.


کینگ مکس PQ3480 NVMe M.2 ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت

کینگ مکس PQ3480 NVMe M.2 ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت

بهترین اس اس دی | کینگ مکس pq3480 nvme m2 ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت

«اس اس دی کینگ مکس PQ3480» ظرفیتی ۱۲۸ گیگابایتی و رابط NVMe و PCIe 3.0 دارد. سرعت خواندن ترتیبی اطلاعات این محصول به حدود ۱۸۰۰ مگابایت برثانیه و سرعت نوشتن ترتیبی اش به ۵۵۰ مگابایت برثانیه می رسد که در خواندن اطلاعات تا سه برابر سریع تر از دو مدل قبلی عمل می کند.

سرعت خواندن و نوشتن تصادفی در این حافظه هم تا 80000IOPS و 128000IOPS افزایش می یابد. پشتیبانی از الگوریتم های استاندارد برای استفاده از تمام فضای حافظه و رفع خطای پیشرفته و مقاومت دربرابر ضربه از دیگر ویژگی های این حافظه ی SSD داخلی هستند.


کداک X300s NVMe M.2 ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت

کداک X300s NVMe M.2 ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت

بهترین اس اس دی | کداک ایکس ۳۰۰ اس - kodak x300s nvme m.2 ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت

سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی اطلاعات «حافظه ی SSD کداک X300s» حدوداً به ۳۳۰۰ و ۳۱۰۰ مگابایت برثانیه می رسد که تا ۶ برابر سریع تر از مدل SATA 3.0 معرفی شده از همین سازنده است. ناگفته نماند در این جا ظرفیت حافظه نیز دو برابر شده است؛ پس اختلاف قیمتی حدوداً دوبرابری بین دو محصول کاملاً توجیه پذیر است و اصطلاحاً ارزشش را دارد.

قابلیت Wear Leveling و قابلیت Over-Provision برای افزایش عمر حافظه، الگوریتم اصلاح خطا (ECC)، قابلیت مدیریت Bad block و سرعت خواندن و نوشتن تصادفی 220000IOPS و 120000IOPS نیز از دیگر امکانات و ویژگی های حافظه ی SSD کداک X300s هستند.


وسترن دیجیتال Green SN350 NVMe M.2 ظرفیت ۲۴۰ گیگابایت

وسترن دیجیتال Green SN350 NVMe M.2 ظرفیت ۲۴۰ گیگابایت

بهترین اس اس دی | وسترن دیجیتال گرین اس ان ۳۵۰ - WD Green Sn350 ظرفیت ۲۴۰ گیگابایت

حافظه ی «SSD وسترن دیجیتال مدل Green SN350» با رابط PCIe NVMe و نوع حافظه ی فلش 3D TLC NAND، می تواند به حداکثر سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی ۲۴۰۰ و ۹۰۰ مگابایت برثانیه و در خواندن و نوشتن تصادفی نیز به 160000IOPS و 150000IOPS دست یابد. مقاومت دربرابر لرزش و ضربه و پشتیبانی از نرم افزار Western Digital SSD Dashboard نیز از دیگر ویژگی های حافظه ی اس اس دی وسترن دیجیتال SN350 محسوب می شوند.


سامسونگ 980 NVMe M.2 ظرفیت ۲۵۰ گیگابایت

سامسونگ 980 NVMe M.2 ظرفیت ۲۵۰ گیگابایت

بهترین اس اس دی | سامسونگ ۹۸۰ - Samsung 980 ظرفیت ۲۵۰ گیگ

«اس اس دی سامسونگ مدل 980» از سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی ۲۹۰۰ و ۱۳۰۰ مگابایت برثانیه و سرعت خواندن و نوشتن تصادفی تا 230000IOPS و 320000IOPS بهره می برد. ویژگی های دیگر حافظه SSD سامسونگ مدل ۹۸۰ عبارت اند از: مقاومت درمقابل ضربه و حداکثر 20G لرزش، پشتیبانی از الگوریتم GC برای استفاده ی بهینه از فضای حافظه، فناوری Dynamic Thermal Guard برای کنترل دمای حافظه، فناوری HMB برای استفاده از بخش کوچکی از رم سیستم به عنوان حافظه ی کش و پشتیبانی از DevSlp برای کاهش مصرف انرژی.


گیگابایت M30 NVMe M.2 ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت

گیگابایت M30 NVMe M.2 ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت

بهترین اس اس دی | گیگابایت ام ۳۰ ظرفیت ۵۱۲ گیگ - gigabyte m30

«حافظه ی SSD گیگابایت M30 NVMe M.2» با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت و بهره مندی از رابط PCIe 3.0 به حداکثر سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی ۳۵۰۰ و ۲۶۰۰ مگابایت برثانیه و سرعت خواندن و نوشتن تصادفی تا 350000IOPS و 302000IOPS می رسد. ۲ گیگابایت DRAM این حافظه از نوع DDR3L است و از SLC Cache برای افزایش سرعت نوشتن و الگوریتم رفع خطای پیشرفته LDPC ECC و نرم افزار SSD Tool box نیز پشتیبانی می کند.


کینگستون A2000 NVMe M.2 ظرفیت ۱ ترابایت

کینگستون A2000 NVMe M.2 ظرفیت ۱ ترابایت

بهترین اس اس دی | کینگستون ای ۲۰۰۰ - kingston a2000 ظرفیت ۱ ترابایت

اگر قصد دارید یکی از ارزان ترین حافظه ی های SSD یک ترابایتی را بخرید، «کینگستون A2000» ازجمله انتخاب های برتر خواهد بود. این اس اس دی از نوع NVMe M.2 است و با داشتن رابط PCIe 3.0 می تواند به سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی حدود ۲۲۰۰ و ۲۰۰۰ مگابایت برثانیه برسد. همچنین سرعت خواندن و نوشتن تصادفی A2000 در حدود 250000IOPS و 220000IOPS است. بهره مندی از DRAM نوع DDR4 و پشتیبانی از SLC Cache و مقاومت دربرابر لرزش از دیگر ویژگی های این حافظه ی SSD کینگستون به شمار می روند.


سامسونگ 980 NVMe M.2 ظرفیت ۱ ترابایت

سامسونگ 980 NVMe M.2 ظرفیت ۱ ترابایت

بهترین اس اس دی | سامسونگ ۹۸۰ ظرفیت یک ترابایت

از بهترین SSDهای موجود در بازه ی حدود ۳/۵ میلیون تومان «اس اس دی سامسونگ 980» نام دارد که ظرفیتش یک ترابایت است. این SSD با حافظه ی فلش از نوع Samsung V-NAND 3-bit MLC و کنترلر اختصاصی سامسونگ و رابط PCIe 3.0 می تواند به حداکثر سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی ۳۵۰۰ و ۳۰۰۰ مگابایت برثانیه دست یابد.

سرعت خواندن و نوشتن تصادفی 500000IOPS و 480000IOPS، مقاومت دربرابر، ضربه، لرزش، رطوبت و دمای زیاد، بهره مندی از الگوریتم GC برای استفاده ی بهینه از فضای حافظه و فناوری HMB برای استفاده از بخش کوچکی از رم سیستم به عنوان حافظه ی کش و پشتیبانی از نرم افزارهای Magician Software for SSD و Data Migration، از دیگر امکانات اس اس دی سامسونگ ۹۸۰ هستند.


ای دیتا XPG GAMMIX S70 ظرفیت ۱ ترابایت

ای دیتا XPG GAMMIX S70 ظرفیت ۱ ترابایت

بهترین اس اس دی | ایکس پی چی اس ۷۰ - ADATA XPG S70 ظرفیت یک ترابایت

«ای دیتا ایکس پی جی GAMMIX S70» یک ترابایت ظرفیت دارد و رابط اتصال آن از نوع PCIe 4.0 است و از حافظه ی فلش Micron 96-Layer 3D TLC NAND با کنترلر InnoGrit IG5236 بهره می برد. ناگفته نماند محصول مذکور می تواند به سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی ۷۴۰۰ و ۵۵۰۰ مگابایت برثانیه و سرعت خواندن و نوشتن تصادفی ۷۴۰ هزار IOPS دست یابد.

DRAM این SSD ای دیتا از نوع DDR4 است و هیت سینک آلومینیومی دارد و از SLC Cache و نرم افزار SSD ToolBox و الگوریتم رفع خطای پیشرفته LDPC ECC نیز پشتیبانی می کند. مقاومت دربرابر ضربه و محافظت از داده ها در مسیر انتقال به صورت یکپارچه و از مبدأ به مقصد (E2E) از دیگر ویژگی های ایکس پی جی GAMMIX S70 به شمار می روند.




منبع زومیت

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

آدرس پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.

نظرات (0)