تقویم دهه 50، 40 و 60 به همراه مناسبت ها
دوشنبه 23/خرداد/1401 8770 طراحی گرافیک

تقویم دهه 50، 40 و 60 به همراه مناسبت ها

گاهنامه، سالنما، سالنامه یا تقویم (به انگلیسی: Calendar) به محاسبه و نمایش یک دوره یا یک سال گفته می شود.
بعضی از معروف ترین و پرکاربردترین تقویم های دنیا عبارت اند از:

  • تقویم میلادی
  • تقویم هجری قمری
  • تقویم هجری خورشیدی
  • تقویم چینی
  • تقویم هندو
  • تقویم کره ای
  • تقویم بودایی
  • تقویم حیوانی
  • تقویم قبطی
  • تقویم بربری
  • تقویم عبری
  • تقویم ارمنی
  • تقویم کردی
  • تقویم کردی گرمسیری سلطانی

تقویم میلادی

تقویم میلادی، تقویمی با ریشهٔ مسیحی است که هم اینک در بیش تر کشورهای دنیا استفاده می شود و تقویمی بین المللی است. این تقویم برگرفته از تقویم ژولینی با مبدأ میلادی (میلاد عیسی) است و نخست از طرف آلویسیوس لیلیوس که پزشکی از اهالی ناپل بود پیشنهاد شد. تعدیل کبیسه گیری این تقویم در 24 فوریهٔ 1582 از طرف پاپ گریگوری سیزدهم پذیرفته شد و از آن پس به تقویم گریگوری (گرِگوری) هم معروف شد.
تقویمی ژولینی که از تقویمی رومی گرفته شده بود در دورهٔ مسیحی با مبدأ میلادی (تقویمی میلادی قدیم) پذیرفته شد. این تقویمی 365 روز بود که برای هر 4 سال یک روز به روزهای سال اضافه می گردید. به دلیل دقیق نبودن کسر سال نسبت به سال اعتدالی هر 128 سال یک روز عقب می افتاد. در سال 1582 میلادی جهت تصحیح آنگاه تقویم گرگوری (میلادی تازه) ایجاد شد.

تقویم میلادی دارای دو دورهٔ زمانی است. در دورهٔ ژولینی سال های مضرب عدد 4 کبیسه اند. در دورهٔ گریگوری هر چهار سال یک دفعه (سال های مضرب 4) کبیسه است، با این مستثنا که در سال های راس سده، تنها سال های مضرب عدد 400 کبیسه اند. در تصحیح تقویمی میلادی، با حذف ده روز از تقویم ژولینی، روزِ بعد از پنج شنبه 4 اکتبر 1582 ژولینی، جمعه 15 اکتبر گریگوری است؛ و از نظر تاریخی، روزهای ماقبل 5 اکتبر 1582 میلادی طبق تقویمی ژولینی در نظر گرفته می شود و عملاً ده روز از تاریخ میلادی حذف شده محسوب می گردد.

ماه ها به میلادی در جدول زیر قابل مشاهده است:

ترتیبنام فرانسوینام انگلیسیتعداد روز
1ژانویهJanuary (جَنیوئری)31 روز
2فوریه February (فِبریوئری)28 یا 29
3مارسMarch (مارچ)31 روز
4آوریلApril (اِیپریل)30 روز
5مهMay (مِی)31 روز
6ژوئنJune (جون)30 روز
7ژوئیهJuly (جولای)31 روز
8اوتAugust (آگِست)31 روز
9سپتامبرSeptember (سِپتِمبِر)30 روز
10اکتبرOctober (آکتوبِر)31 روز
11نوامبرNovember (نُوِمبِر)30 روز
12دسامبرDecember (دیسِمبِر)31 روز

تقویمی هجری شمسی

تقویم هجری خورشیدی یا هجری شمسی بر پایهٔ تقویم جلالی با مبدأ هجری است. شروع سال خورشیدی برابراست با اولین روز بهار. تقویمی هجری خورشیدی، اکنون در کشورهای ایران و افغانستان تقویم رسمی است. این تقویم در ایران با تصویب مجلس شورای ملی در 11 فروردین ماه 1304، تقویم رسمی ایران اعلام شد. اسم دوازده ماه تقویم خورشیدی در ایران، نام های امشاسپندان و دیگر الهه های کیش زردشتی است.

آغاز تقویمی هجری شمسی روز جمعه «1 فروردین ماه سال 1 هجری خورشیدی» (29 شعبان 1 سال قبل از هجرت) برابر با 19 مارس 622 میلادی قدیم (ژولینی) و 22 مارس 622 میلادی جدید (گرگوری) است. البته روز اول سال یک هجری شمسی (از 1 فروردین ماه تا 24 شهریور ماه) 5 ماه و 24 روز پیش از هجرت پیامبر (کمتر از یک سال) است.


هر سال دارای 4 فصل با نام های بهار، تابستان، پاییز و زمستان است و هر فصل 3 ماه دارد و هر ماه تقریبا 4 هفته و هر هفته 7 روز با نام های شنبه، یک شنبه، دوشنبه، سه شنبه، چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه یا آدینه دارد. هر سال با 1 فروردین ماه و فصل بهار شروع می شود.


تقویمی هجری قمری

تقویم ماه های قمری و تقویم هجری قمری، تقویمی براساس چرخش ماه است که توسط مسلمانان و هم در بسیاری از کشورهای اسلامی به عنوان سالنمای مذهبی یا در مواردی سالنمای مدنی استفاده می شود. از این سالنما در بسیاری از آیین های اسلامی مانند روزه، حج، تعیین ماه های حرام، و عزاداری استفاده می شود. در زمان خلافت عمر بن خطاب، خلیفه دوم برای اداره ممالک مفتوحه با کمک دبیران ایرانی اقدام به تأسیس دیوانخانه به سبک ساسانی نمود از نخستین اقدامات دبیران ایجاد مبدأ تقویمی برای سررسید باژ و گزیه (بعدها باج و خراج و جزینه) به تقلید از مبدأ تاریخ یزدجردی بود برای همین تاریخ هجرت پیامبراکرم جایگزین تاریخ تاجگذاری شاه ساسانی شد که 16 سال با هم اختلاف داشتند. گاه اجمالاً از آن بعنوان تقویم قمری نیز یاد می شود.

گذشته از جهانی شدن تقویم میلادی در بسیاری از کشورهای اسلامی و رسمی شدن تقویمی هجری خورشیدی در ایران و افغانستان، سالنمای هجری قمری سالنمای اصلی سرزمین های اسلامی بود و وقایع تاریخی در اکثر قریب به اتفاق موارد با این تقویمی ثبت می شد.

انواع لوگو و کدام لوگو مناسب کسب و کار من است؟

در این تقویم هر سال 12 ماه دارد که هر کدام باتوجه به ماه هلالی 29روزه یا 30روزه هستند. ماه هلالی یک دور چرخش کره ماه بر مدار خویش بین مسافت زمانی مشاهده دو هلال ماه است که طول میانگین آن (29روز و 12ساعت و 44دقیقه و 2٬78ثانیه) می باشد. باتوجه به طول سال قمری واقعی (جمع 12ماه هلالی) برابر 354٬36708 روز (354روز و 8ساعت و 35٬712ثانیه)، سال تقویم آن 354روزه (در سال های معمولی) یا 355روزه (در سال های کبیسه) است. ماه های این تقویم به ترتیب عبارتند از: محرم، صفر، ربیع الاول، ربیع الثانی، جمادی الاول، جمادی الثانی، رجب، شعبان، رمضان، شوال، ذیقعده، و ذیحجه.

تقویم های دیجیتال دهه 40، دهه 50 و دهه 60

در ادامه تاریخ های آنلاین دهه های چهل، پنجاه و شصت را ببینی. با کلیک روی عکس ها بزرگ شده آن را ببینید. منبع تقویم ها time.ir می باشد.

تقویم دهه 40 شمسی

تقویم دهه 40 شمسی

​تقویم دهه 50 شمسی

تقویم دهه 50 شمسی

تقویم دهه 60 شمسی

تقویم دهه 60 شمسی

با کلیک روی عکس ها باقی ماه های سال را نیز مشاهده کنید.

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

آدرس پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.

نظرات (0)