کاهش مصرف رم در مرورگرها
سه شنبه 27/اردیبهشت/1401 506 دات وب

کاهش مصرف رم در مرورگرها

کاهش رم در مرورگر کروم

اگرچه استفاده بیش از حد گوگل کروم از رم و سی پی یو برای استفاده مناسب تر کاربران است. ولی در وضعیتی که کاربر صفحه های بسیاری روی مرورگر باز کند یا از تعداد زیادی افزونه های گوگل کروم استفاده کند این قضیه باعث داغ کردن سیستم شما می شود و باعث بروز مشکلات دیگر می شود.

شما می توانید برای کاهش مصرف رم و سی پی یو در گوگل کروم از تسک منجر گوگل کروم استفاده کنید، استفاده گوگل کروم از منابع سیستم را از خود تنظیمات محدود کنید یا اگر به استخراج ارز دیجیتال می پردازید کار خود را متوقف کنید. در ادامه هر راه را توضیح می دهیم:

  • task manager گوگل

بدانید که گوگل کروم خودش یک Task manager دارد و با آن می توان دانست که کاربر چه مقدار از سی پی یو و رم خود را استفاده می کند یا هر صفحه وب چه قدر منابع سیستم را به خودش اختصاص می دهد. دسترسی به این تسک منجر با همزمان فشردن کلید های shift و Escape میسر می گردد. البته این تسک منیجر با زدن روی سه نقطه گوشه مرورگر در منوی More Tools هم می آید.

وقتی تسک منیجر گوگل کروم باز شد شما می توانید ببینید افزونه ها، تب ها، دانلود ها و … چه مقدار رم و سی پی یو مصرف می کنند و بعد آن چیز هایی که ارزش این همه داغ کردن سیستم را ندارند از بین ببرید.​

  • پاک کردن افزونه های غیر کاربردی

افزونه های کروم (Chrome extensions) برنامه هایی هستند که روی مرورگر کروم نصب می شوند و امکانات زیادی را برای کاربران فراهم می کند تا سریع تر و با کیفیت تر از این مرورگر استفاده کنند. اگر افزونه هایی دارید که استفاده نمی شوند، حذف آن ها می تواند مقدار حافظه ای رم بیشتر کند. اگر سیستم شما ضعیف است و یک سری افزونه را باید حتما داشته باشید می توانید افزونه ایی که رم کمتری اشغال می کند را جایگزین آن کنیم.

مصرف رم کروم

  • متوقف کردن برنامه های در پس زمینه

برنامه های کروم می توانند حتی پس از بسته شدن مرورگر، در پس زمینه به شکل فعال باقی بمانند. انباشتگی چنین پردازش هایی در پس زمینه در نهایت به کاهش فضای آزاد حافظه رم و اختلال در عملکرد دستگاه ختم می گردد. کاربران ویندوز می توانند با استفاده از ابزار Task Manager به آسانی اقدام به متوقف کردن دستی پردازش های پس زمینه بکنند، اما راه حل بهتر، جلوگیری از اجرای آن ها از همان ابتدا خواهد بود.

برای جلوگیری از اجرای پردازش های اضافی مرتبط با مرورگر، اول گوگل کروم را باز کنید و سپس به بخش تنظیمات مراجعه کنید. با کلیک بر روی گزینه Advanced وارد قسمت System شوید. حالا کلید قرار گرفته در کنار گزینه Continue running background apps when google chrome is closed را را غیرفعال کنید. این گزینه باعث می شود تا پس از بسته شدن گوگل کروم، پردازش های مبتنی بر آن هم متوقف شوند. البته توجه کنید که تمامی برنامه های کروم به طور پیش فرض در پس زمینه باقی نمی ماند، در نتیجه ممکن است طی کردن این راه در بعضی موارد تاثیر زیادی بر روی کاهش مصرف رم کروم نداشته باشد.

  • ​بستن تب های کروم

کاملاً واضح است که هر چه قدر تعداد تب های بیشتری در مرورگر باز باشد، فضای بیشتری در حافظه رم مورد استفاده قرار می گیرد، در نتیجه بستن تب های اضافی و خودداری از باز کردن چندین تب به صورت همزمان، می تواند تاثیر زیادی روی پایین آمدن فضای رم اشغال شده داشته باشد. اگر عادت به باز کردن چندین تب و رها کردن آن ها دارید، احتمالاً همیشه با مشکلات مرتبط با رم مواجه می شوید، مگر این که از مقادیر زیادی روی سیستم خود بهره مند باشد.

مرورگر کروم به کمک قابلیت های داخلی خود سعی می کند تا مصرف حافظه رم توسط تب های مختلف را مدیریت کند. به همین دلیل تب هایی که برای مدتی مورد استفاده قرار نگرفته باشند به حالت Sleep می روند و غیرفعال خواهند شد. با این حال هر چه تعداد کمتری تب باز باشد، عملکرد کلی مرورگر بهتر می شود و فضای رم بیشتری در اختیار سایر نرم افزار ها قرار خواهد گرفت. اگر چاره ای جز باز کردن تب های متعدد به شکل همزمان ندارید، می توانید از قابلیت Tab Groups کروم بهره بگیرید تا بتوانید آن ها را به صورت گروهی مدیریت کنید و به صورت همزمان غیرفعال کنید.

کاهش رم در مرورگر فایرفاکس

  • فایرفاکس را ببندید و دوباره باز کنید

اگر Firefox را برای مدت زمان زیادی باز بگذارید، این نرم افزار طی گذشت زمان منابع بیشتری از سیستم شما را استفاده می کند. برای رفع این مشکل مرورگر را به صورت دوره ای مجددا راه بندازید. شما علاوه بر آن می توانید تنظیمات مرورگر را به شکلی درست کنید تا در صورت بستن و باز شدن مجدد مرورگر صفحات وب شما از دست نروند و تب های قبلی دوباره به راحتی بارگذاری بشوند.

مصرف رم فایرفاکس

  • فایرفاکس را بروزرسانی کنید

فایرفاکس به طور خودکار بروزرسانی می شود اما شما به صورت دستی هم می توانید این کار را انجام بدهید. در حالت کلی، جدید ترین نسخه ها علاوه بر ویژگی های جدید، بهبود هایی را نیز در زمینه عملکرد نرم افزار با خود به همراه دارند و شما می توانید پس از دانلود و نصب با بستن و باز کردن دوباره مرورگر اجازه بدهید تا تغییرات اعمال بشوند.

برای این کار به منو ی مرورگر بروید (از طریق سه خط افقی در گوشه بالای سمت راست) و پس از کلیک روی About Firefox،Help را انتخاب کنید.در این قسمت فایرفاکس به طور خودکار به روزرسانی را چک کرده و آن را دانلود می کند.وقتی دانلود نسخه جدید کامل شد، برای اعمال بروزرسانی مرورگر بر روی Restart to update Firefox کلیک کنید.

  • بروزرسانی افزونه ها

در بین افزونه ها موجود همیشه adobe reader، flash، shockwave و java بیشترین مشکلات را ایجاد می کنند. همیشه نسخه افزونه های مربوطه را به روز نگه دارید.

باز شدن فایل های PDF داخل مرورگر همیشه مقدار زیادی RAM و توان CPU را مصرف می کند. می توانید با مراجعه به منوی tools > options > applications، گزینه adobe acrobat document را بر روی save file تنظیم کنید.

  • پاک کردن history دانلود

یکی از مواردی که باعث کند شدن و بالا رفتن میزان مصرف رم می شود، لیست download های شماست. شما می توانید فایرفاکس را طوری تنظیم بکنید که بعد از دانلود موفقیت آمیز یک فایل، آن فایل را از داخل لیست حذف کند. به این شکل حجم فایل دانلود های شما بی جهت افزایش نمی یابد. برای این کار وارد tools > options > privacy > history شده و تیک گزینه Remember what I’ve downloaded را حذف بکنید.

سخن پایانی

اگر سیستم ضعیفی دارید و یا از سیستم خود در آن واحد زیاد کار می کشید رم سیستم شما خیلی درگیر می شود و برای بهبود یافتن کارکرد سیستم خود باید رم را آزاد تر بگذارید.از آموزش های بالا استفاده کنید و تغیر را در استفاده از سیستم احساس کنید.

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

آدرس پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.

نظرات (0)