شرایط شرکت دانش بنیان و مدارک لازم
يكشنبه 08/بهمن/1402 291 دات وب

شرایط شرکت دانش بنیان و مدارک لازم

مزایا و تسهیلات دانش بنیان شدن یک شرکت

به موجب مادۀ 3 قانون حمایت از شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان، حمایت ها و تسهیلات قابل اعطا به شرکت ها و مؤسسات دانش بنیانِ موضوع این قانون عبارت اند از:
معافیت از پرداخت مالیات، عوارض،حقوق گمرک، سود بازرگانی و عوارض صادراتی به مدت 15 سال (البته بنابر مادۀ 7 آیین نامه ارزیابی شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان، شرکت های دانش بنیان «تولیدی نوع 2» (صنعتی) و «نوپا نوع 2» مشمول معافیت مالیاتی نخواهند بود)؛
تأمین تمام یا بخشی از هزینۀ تولید، عرضه یا به کارگیری نوآوری و فناوری با اعطای تسهیلات کم بهره یا بدون بهره بلندمدت یا کوتاه مدت برطبق عقود شرعی؛
اولویت استقرار واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی و تولیدی شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان موضوع این قانون در محل پارک های علم و فناوری، مراکز رشد، مناطق ویژه اقتصادی و یا مناطق ویژه علم و فناوری؛
اولویت واگذاری تمام یا بخشی از سهام مراکز و مؤسسات پژوهشی دولتی قابل واگذاری براساس ضوابط قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی به شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان موضوع این قانون؛
ایجاد پوشش بیمه ای مناسب برای کاهش خطرپذیری محصولات دستاوردهای دانش، نوآوری و فنّاوری در تمام مراحل تولید، عرضه و به کارگیری؛

تسهیل شرایط مناقصه در موضوعات مرتبط با ماده 1 این قانون و تمهید امکان مشارکت شرکت ها و موسسات دانش بنیان موضوع این قانون.

مدت اعتبار ارزیابی شرکت های دانش بنیان

مدت زمان تأیید شرکت های دانش بنیان 2 سال است. بعد از 2 سال، بسته به نوع شرکت ازلحاظ دارا بودن اظهارنامه و درآمد درج شده در اظهارنامه مالیاتی، شرکت وارد فرایند ارزیابی مجدد و تمدید خواهد شد.

شرایط دانش بنیان شدن یا ثبت شرکت دانش بنیان

به طور کلی به شرکت یا موسسه ای که از لحاظ فنی، مالی و سیستمی پارامترهای مورد نظر آیین نامه ارزیابی شرکت های دانش بنیان را دارا باشد، دانش بنیان گفته می شود. ایجاد شرکت دانش بنیان،یا ثبت شرکت دانش بنیان امتیازات و مزایای بسیاری در راستای گسترش تولیدات دانش بنیان و توسعه محصولات و خدمات شرکت در پی خواهد داشت. مدارک لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان اگر در نظر دارید که یک شرکت دانش بنیان ثبت کنید، شما باید با یک سری مستندات مورد نیاز آشنا باشید.این مدارک شامل موارد زیر می شود:

  1. رزومه کامل شرکت که شامل جزئیات تاریخچه، اهداف و ساختار سازمانی است.
  2. اظهارنامه مالیاتی آخرین سال که به سازمان امور مالیاتی ارائه شده است.
  3. گزارش کامل حقوق و دستمزد و مزایا، همچنین لیست بیمه شرکت که تاکیدی بر وضعیت مالی شرکت دارد.
  4. هر گونه مجوز و گواهی نامه مورد نیاز برای فعالیت شرکت.
  5. کپی مدارک تحصیلی همه اعضا و موسسین شرکت.
  6. کپی شناسنامه و کارت ملی هر یک از اعضای هیئت مدیره.
  7. کپی آگهی روزنامه رسمی شرکت که اطلاعاتی در مورد فعالیت های شرکت ارائه می دهد.
  8. کپی از اساس نامه شرکت که قوانین و دستورات داخلی را تعیین می کند.

مراحل ثبت شرکت دانش بنیان

فرآیند کلی برای ثبت شرکت دانش بنیان عبارتند از:

مرحله اول ایجاد شرکت

ایجاد یک شرکت یا موسسه است. انتخاب نوع شرکت از روی شرکت های تجاری هیچ محدودیتی ندارد و شما می توانید بر اساس شرایط خود، یکی از شرکت های سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود و غیره را انتخاب کنید. لازم است ذکر کنم که باید در قسمت فعالیت شرکتی که قصد دارید ثبت کنید، عباراتی مانند: تولید و مهندسی ذکر شود.

مرحله دوم ثبت نام در سایت دانش بنیان

پس از دریافت شناسه ملی شرکت، شما می توانید در سامانه شرکت های دانش بنیان در آدرس daneshbonyan.ir ثبت نام کنید. در این مرحله، شما باید اطلاعات خود را وارد کنید و مدارک مورد نیاز را بارگذاری کنید. پس از اینکه درخواست خود را ثبت کردید، شما باید صبر کنید تا این اطلاعات توسط دبیرخانه کارگروه به کارگزاران مربوطه ارسال شده و ارزیابی شوند.

مرحله سوم ارائه طرح

در صورت تایید، درخواست شما برای ثبت شرکت دانش بنیان، شرکت شما به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی می شود و شما می توانید با ارائه طرح خود از تسهیلات مربوطه برای شرکت دانش بنیان مانند قرض الحسنه و وام کم بهره استفاده کنید.

مرحله چهارم تکمیل فرم

پس از دریافت نامه از صندوق نوآوری و شکوفایی، شما باید فرم های خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی برای شرکت های دانش بنیان را در وب سایت صندوق تکمیل کنید.

معرفی سایت reg.daneshbonyan.ir

متولی سامانه reg.daneshbonyan.ir معاونت علمی ریاست جمهوری می باشد. شرکت های متقاضی دریافت تاییدیه دانش بنیان باید برای ارسال درخواست به این سامانه مراجعه کرده و ثبت نام نمایند. ارسال اطلاعات شرکت و نامه نگاری ها از طریق این سایت انجام می گردد.

چگونه شرکت دانش بنیان ثبت کنیم؟

ورود به سامانه ثبت نام:

شرکت های متقاضی باید از قسمت ” ثبت نام و ارزیابی” و سپس بخش “سامانه ثبت نام شرکت ها و موسسات دانش بنیان” وارد سامانه ثبت نام شوند.

ثبت نام اولیه شرکت:

شرکت هایی که برای اولین بار وارد سامانه می شوند بایستی با انتخاب گزینه “ثبت نام” و سپس تایید تعهدات و آگاهی های لازم، نام شرکت، شناسه ملی و همچنین پست الکترونیک شرکت را در فرآیند ثبت نام را تکمیل نموده تا لینک فعالسازی سامانه به پست الکترونیک وارد شده ارسال گردد.

شرکت متقاضی پس از تایید لینک فعال سازی می تواند از طریق شناسه ملی و رمز انتخابی وارد سامانه شده و به ترتیب زیر اطلاعات خود را وارد نماید.

شروع ثبت اطلاعات شرکت:

متقاضی می بایست جهت ثبت اطلاعات شرکت ابتدا از نوار ابزار بالا فیلد ” ثبت اطلاعات ” و سپس ” ثبت اطلاعات شرکت ” را انتخاب نماید.

تکمیل اطلاعات:

متقاضی باید در هفت بخش:

  1. مشخصات کلی
  2. هیئت مدیره
  3. سهامداران
  4. مجوزها ، استانداردها
  5. منابع انسانی موجود
  6. کالا و خدمات
  7. اطلاعات مالی

که فیلدهای هر قسمت در سمت راست صفحه نمایش داده شده است، را تکمیل نماید.لازم به ذکر است در تمامی قسمت های فرآیند تکمیل اطلاعات، شرکت، پس از ثبت اطلاعات بایستی به روی دکمه “ذخیره” که در انتهای هر صفحه قرار گرفته، کلیک نماید. در غیر اینصورت اطلاعات تکمیل شده ذخیره نخواهد شد.

ارسال درخواست بررسی دانش بنیان

شرکت بعد از تکمیل اطلاعات خود و بارگذاری اسناد مربوط بایستی به قسمت ارسال درخواست دانش بنیان مراجعه نماید و به روی درخواست نهایی کلیک نماید. در صورت تایید ارسال درخواست، رسید پذیرش ارائه خواهد شد.

مالیات شرکت های دانش بنیان

دانش بنیان شدن شرکت های نرم افزاری

به طور خلاصه، فرایند دریافت گواهی دانش بنیان شامل ارائه یک محصول یا خدمت از جانب شرکت و ارزیابی این محصول از جانب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تعلق یافتن تأییدیه می باشد. در حوزه هایی مانند پزشکی، تجهیزات پیشرفته و… که خروجی تولیدی شرکت به صورت یک محصول فیزیکی نمود پیدا می کند، این تعریف مشکل خاصی به وجود نمی آورد. اما بحث محصولات نرم افزاری نیازمند دیدگاه متفاوتی خواهد بود.

چه شرکت هایی در این حوزه دانش بنیان می شوند؟

حوزه نرم افزار، فناوری اطلاعات و ارتباطات در میان شاخه های محصولات دانش بنیان جزو گسترده ترین مباحث است، بنابراین دسته بندی محصولاتی که در این حوزه از نظر معاونت علمی قابل تأیید هستند هم شامل تعداد بسیار زیادی محصول با ویژگی های متنوع و کاربری های متفاوت می شود. با این وجود، مجموعه ای از ویژگی های مشترک وجود دارند که باید در تمامی این محصولات مشاهده شود. این ویژگی ها شامل موارد زیر هستند:

تولید در شرکت

اولین اصل مهم در حوزه نرم افزار بومی بودن تولید و توسعه نرم افزار مورد نظر است. شرکت های متقاضی نباید برای توسعه نرم افزار خود از یک نمونه نرم افزار متن باز (open source) استفاده کرده باشند و تمامی فرایند رشد محصول باید در خود شرکت و توسط پرسنل فنی آن صورت پذیرفته باشد. کدنویسی، بررسی و رفع نواقص نیز باید در تمام مراحل در شرکت انجام شده باشد.

به کارگیری فناوری سطح بالا (high tech)

محصول باید از سطح فناوری بالایی برخوردار باشد که آن را اصطلاحاً (های تک) می نامند. محصول باید برای تجهیزات در حال استفاده و برای کاربری مدرن توسعه یافته باشد و قادر باشد نیاز کنونی پلتفرم هدف خود را مرتفع کند. محصولاتی که برای تجهیزات از رده خارج شده یا سیستم های بیش از حد قدیمی توسعه یافته باشند قادر نیستند گواهی دانش بنیان دریافت کنند.

تکمیل بودن

این ویژگی به طرح اولیه محصول برمیگردد. زمانی که متقاضی درخواست دریافت گواهی دانش بنیان را مطرح می کند، باید تمامی ماژول های مد نظر محصول تکمیل شده باشند و محصول عملاً در مرحله ای قرار داشته باشد که بتوان آن را به یک مشتری بالقوه عرضه کرد. بعد از ثبت نام در سامانه دانش بنیان، شرکت ها قادر نخواهند بود برای تکمیل نرم افزار خود و رفع نواقص از معاونت، زمان اضافی درخواست کنند و در صورتی که محصول ارائه شده به ارزیاب فاقد توانایی های ذکر شده در مدارک و اطلاعات باشد، از سوی معاونت علمی رد می شود.

با توجه به این ویژگی ها، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دسته بندی زیر را برای محصولات نرم افزاری در نظر گرفته اند:

برنامه های کاربردی

این نوع از برنامه ها همان طور که از نام آن ها پیداست، در محیط های مختلف استفاده دارند. از میان محصولاتی که در این شاخه پیش از این تأییدیه دانش بنیان را دریافت کرده اند می توان به نرم افزارهای محتوا محور (تحلیل، آنالیز و مدیریت محتوا)، نرم افزارهای مختص سامانه های کاربردی سازمانی (مانند سامانه های ERP)، نرم افزارهای بانکی و فین تک، نرم افزارهای مبتنی بر اینترنت اشیا و M2M، پلتفرم های کسب و کار و انواع شبیه سازها (مانند موتورهای شبیه سازی) اشاره نمود.

پلتفرم ها (سکوها)

این قبیل نرم افزارها که بر روی مدیریت و تحلیل داده تمرکز می کنند نیز قابلیت دانش بنیان شدن دارند. سامانه های مبتنی بر داده های مکانی (مانند سیستم مدیریت ناوگان حمل و نقل، سامانه های نظارت محیطی، سامانه های مکان یابی و آمایش سرزمینی و ابزارهای DevOps) همگی جزو نرم افزارهایی هستند که در این حوزه پتانسیل دانش بنیان شدن را دارا هستند.

زیرساخت

این مجموعه از محصولات شامل تمامی نرم افزارهایی است که با زیرساخت سیستم های گسترده و کلان ارتباط دارند. مثال های این دسته از نرم افزارها شامل نرم افزارهای زیرساخت شبکه، زیرساخت مخابرات، نرم افزارهای ذخیره سازی، مدیریت پردازش فیزیکی و مجازی، نرم افزارهای مدیریت نقاط انتهایی و نرم افزارهای جامع زیرساخت (مانند HPC و VPS) می باشند.

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

آدرس پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.

نظرات (0)