افراد ناموفق چگونه زمان خود را هدر می دهند
شنبه 20/آذر/1395 2231 دات وب

افراد ناموفق چگونه زمان خود را هدر می دهند

افرادی که در مدیریت زمان ناکام می مانند، معمولا بعضی اشتباهات متداول و مشترک را مرتکب می دهند که به بررسی آن ها می پردازیم.

عادت مدیریت زمان به راحتی به دست نمی آید. موفق شدن یا نشدن ما نهایتا به این بستگی دارد که چگونه از زمان در دسترس خود استفاده می کنیم. برای به دست آوردن این عادت، اجتناب از انجام رفتارهایی که برنامه ی زمان بندی را عقب بیندازد و یا مانع انجام کار مهمی شود، ضروری است. در اینجا به ۱۳ رفتاری اشاره می کنیم که افراد ناموفق با انجام آن ها زمان خود را به بدترین نحو مدیریت می کنند:

افراد ناموفق چگونه زمان خود را هدر می دهند

۱. قبل از انجام کاری برنامه ریزی نمی کنند

جدول زمانی مخصوص قطار ها و افراد خشک و مقید است. شما به خودتان می گویید که همه چیز تحت کنترل است و می توان بدون داشتن برنامه ای مشخص در دور و اطراف قدم زد و کارها را انجام داد. اما حقیقت چیز دیگری است. داشتن جدول زمانی حیاتی است. داشتن برنامه به شما کمک می کند بدانید دقیقا چه کاری باید انجام دهید، به شما کمک می کند نتایج کار خود را ثبت کنید و کارهای خود را اولویت بندی کنید.

بدون یک برنامه ی نوشته شده، احتمالا زمان زیادی هدر خواهید داد و در آخر روز، به یاد کارهایی می افتید که باید انجام می دادید اما ندادید.

۲. کارهای خود را یادداشت نمی کنند

این مورد با مورد قبلی، یعنی داشتن برنامه رابطه ی تنگاتنگی دارد. اساسا باید همه چیز را نوشت. کاری را که می خواهید انجام دهید را بنویسید، کاری که انجام داده اید را نیز بنویسید و همچنین کارهایی که وقت انجام آن ها را نداشتید. مهم نیست که از گوشی، تقویم و یا هر چیز دیگری استفاده می کنید، فقط بنویسید!

۳. به آسانی حواسشان پرت می شود

در لحظه زندگی کردن بسیار خوشایند و زیبا است. گاهی اوقات، داشتن چنین خصیصه ای به شما اجازه می دهد در برخورد با موانع غیرمنتظره در زندگی انعطاف پذیر باشید و از زندگی و لحظات آن لذت ببرید؛ بنابراین از فرصت های پیش بینی نشده استفاده کنید و زندگی جالبی در پیش بگیرید.

با این حال، اگر زندگی کردن در لحظه، دائما تبدیل به حواس پرتی شود و شما را از انجام کارهای مهمتان بازدارد؛ تبدیل به یک مشکل می شود. افراد ناموفق نمی توانند بر کاری که در حال انجام آن هستند تمرکز کنند، و در نهایت تصمیمات بسیار بدی در مورد مدیریت زمان می گیرند.

اگر شما عکسی از یک جوجه پنگوئن بامزه ببینید و بعد، ناگهان دریابید که کل روز را مشغول گشت وگذار در اینترنت و سرچ کردن عکس های حیوانات بوده اید، بدانید که مشکل تمرکز دارید.

۴. کارها را عقب می اندازند

بسیاری از مردم این کار را می کنند، به تعویق انداختن انجام کاری برای سازمان دهی دوباره ی وقتان، عمل بی ضرری است. با این حال، اگر این کار تبدیل به عادت شود و از حالت عادی فراتر رود، باید در روش عمل خود تجدید نظر کنید. اگر شما دائما این کار را انجام دهید، در منجلاب فرو می روید و کارها روی هم انباشته می شوند. دائما به خودتان می گویید که روزی این کارها را تمام می کنم ؛ اما کارها بیشتر و بیشتر می شوند. اگر در این وضعیت هستید، باید برای خود یک انگیزه ی قوی بیابید و سپس شروع به نوشتن برنامه ی زمانی کنید.

۵. برای انجام کارها، آیین مشخصی ندارند

منظور ما، آیین های عجیب وغریب مذهبی نیست. منظورمان عادت های مثبتی هستند که در طول روز به شما انگیزه می دهند. مثلا نوشیدن قهوه بعد از بیدار شدن و یا یوگای صبحگاهی و یا گوش کردن به آهنگ انرژیک؛ همین فعالیت های کوچک شما را برای یک روز پرانرژی آماده می کنند.

۶. برای خود اوقات فراغت در نظر نمی گیرند

شاید چنین توصیه ای را در یکی از آن پست های اینستاگرامی بی مزه دیده باشید! اما به این فکر کنید که آیا واقعا می توانید به موفقیت برسید در حالی که زندگی شما تهی از هیجان است؟ شاید جواب این سؤال مثبت باشد؛ اما حتی در این صورت، هدف از این همه تلاش چه خواهد بود؟

بسیار مهم است که برای خودتان اوقات فراغت تدارک ببینید؛ باز هم تأکید می کنیم که اوقات فراغت هم باید در چارچوب برنامه ی زمانی باشند. اگر شما مشغله ی زیادی دارید و نمی توانید برای خودتان اوقات خوشی بیافرینید، احتمالا موفقیتتان دوام زیادی نخواهد داشت.

انسان های ناموفق شاید با کار کشیدن بیش ازحد از خودشان بتوانند به موفقیت های کوتاه مدت برسند، اما در بلند مدت، شاید به مرحله ی بی هدفی و ناشادمانی برسند.

۷. آخر هفته ها را از یاد می برند

حتما برای آخر هفته ی خود برنامه ی فراغت داشته باشید، حتی اگر از فرط بی حوصلگی مجبور شوید که مستند «فرازمینی های باستانی» را ببینید، این کار را انجام دهید. با برنامه ریزی برای آخرهفته ها، در واقع شما مدیریت زمان خود را تقویت می کنید و مجبور می شوید از تک تک دقایق برای استراحت استفاده کنید تا خود را برای انجام وظایف بزرگ در طول هفته آماده کنید.

۸. برای خود هدف تعیین نمی کنند

امروز هدف اصلی شما چیست؟ برای این هفته چطور؟ این ماه؟ داشتن هدف، شما را در مسیر درست نگه می دارد. حتی اگر نتوانید در مدت زمان تعیین شده به تمام اهداف خود برسید، حداقل تلاش می کنید و این خود یک گام بزرگ و ارزشمند است.

۹. نمی توانند اولویت بندی کنند

اولویت بندی مهم است، باید این کار را برای شغل، پول و زندگی شخصیتان انجام دهید. همچنین اولویت بندی در مورد استفاده از زمان نیز بسیار بااهمیت است. اگر کارهای خودتان را اولویت بندی نکنید، ممکن است تمام وقت خود را روی کارهای کوچک بگذارید و به کارهای اصلی رسیدگی نکنید. زمانی که برنامه ی زمانی کارهایتان را می نویسید، آن ها را تحت عناوین ضروری یا اختیاری برچسب گذاری کنید.

۱۰. سعی می کنند چند کار را هم زمان انجام دهند

اینکه سعی کنید چند کار را هم زمان پیش ببرید، نشانه ای از مدیریت بد زمان است. زیاد به خودتان فشار وارد نکنید، در هنگام برنامه ریزی معقولانه رفتار کنید.

به چیزهای مختلفی فکر کنید؛ آیا واقعا از لحاظ روحی این انرژی را دارید که هر شب با دوستان خود خوش بگذرانید؟ آیا زمان اختصاص داده شده برای انجام کاری کم تخمین زده نشده است؟ آیا عملا می توانید کارهای مربوط به چند پروژه را به طور هم زمان مدیریت کنید؟

اگر احساس درونی شما این است که نمی توانید چنین حجمی از کار را انجام دهید، بهتر است تک تک به انجام آن ها بپردازید. در غیر این صورت ممکن است از عهده ی انجام بعضی از آن ها برنیایید.

۱۱. خود را خسته می کنند

وقتی صحبت از افرادی می شود که مدیریت زمان آن ها فاجعه است، شاید با خود شخصی را تصور کنید که روی کاناپه دراز کشیده و نوشابه می خورد و وقت خود را هدر می دهد.

در حقیقت، افراد نامنظم در شکل های گوناگونی یافت می شوند. بعضی از افراد درست خلاف توصیه ی قبلی ما رفتار می کنند، یعنی سعی می کنند بار سنگینی بلند کنند. نتیجه کار اغلب این است که زیر این بار سنگین از حرکت بازمی ایستند. آن ها کارها را عقب می اندازند و یا سعی می کنند در دقایق آخر کارهایشان را تمام کنند. به طور خلاصه، بعضی از افراد با روند یکنواختی کار نمی کنند. این گونه افراد به مرحله ای می رسند که تمام انرژی خود را از دست می دهد و تا مدت ها از کار کشیدن دست برمی دارند.

افراد ناموفق اغلب به خاطر تصمیمات نادرستی که در مورد مدیریت زمان می گیرند، خود را از پا می اندازند. بنابراین اگر شما چنین رویه ای در پیش گرفته اید، حتما به فکر اصلاح آن باشید.

۱۲. زمانی زیادی جلوی صفحه نمایش می گذرانند

در عصر دیجیتال، احتمالا کار شما مستلزم این است که ساعت ها پشت رایانه بنشینید و به صفحه نمایش خیره شوید. با این حال، این موضوع به این معنی نیست که شما در اوقات استراحت نیز باید در توییتر چرخ بزنید یا به اینستاگرام و فیس بوک بروید. استفاده زیاد از شبکه های اجتماعی می تواند مغز شما را آشفته کند. به جای این که بعد از ساعت ها استفاده از رایانه، اوقات استراحت خود را در شبکه های اجتماعی بگذرانید، می توانید عادت دیگری برای خودتان پیدا کنید، مثلا می توانید شروع به خواندن کتاب کنید.

۱۳. در انجام کارها عجله می کنند

گاهی اوقات افراد برای این که کارهای بیشتری انجام دهند و به اصطلاح بهره ور باشند، در انجام کارها تعجیل می کنند، نتیجه این می شود که کارهای بیشتری برای خود می تراشند و باید اشتباهات خود را اصلاح کنند. به جای اینکه بخواهید با عجله کاری را انجام دهید، آرام باشید، از انجام هم زمان چند کار اجتناب کنید و برای درست انجام دادن کاری و اتمام آن عجله نکنید. به یاد داشته باشید که نتیجه ی عجله کردن در انجام کار، ناتمام ماندن آن است.

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

آدرس پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.

نظرات (0)