ساخت رزومه رایگان و معرفی 5 رزومه ساز حرفه ای
چرا باید رزومه خوب بسازیم؟
در دنیای رقابتی امروز، اولین برخورد کارفرما با متقاضی شغل، اغلب از طریق رزومه انجام می شود؛ سندی که باید در زمانی کوتاه، تصویری حرفه ای، دقیق و قانع کننده از توانمندی ها، تجربیات و مهارت های فرد ارائه دهد. نوشتن یک رزومه حرفه ای، تنها فهرست کردن سوابق شغلی نیست، بلکه هنر انتخاب و ارائه اطلاعات به شکلی هدفمند و اثرگذار است. در این مقاله تلاش می شود تا با بررسی اصول و تکنیک های رزومه نویسی حرفه ای، به خوانندگان کمک شود تا با رعایت نکات کلیدی، شانس خود را برای جلب توجه کارفرمایان افزایش دهند و در مسیر استخدام موفق تر عمل کنند.
رزومه چیست؟
رزومه یک صفحه کاغذ (یا یک فایل) است که شما را به کارفرمایی که تاکنون ملاقاتتان نکرده، معرفی می کند. این اولین مرحله فرایند استخدام است. در این مرحله کارفرما نمی تواند تشخیص بدهد که شما چه رفتاری دارید یا اینکه آیا برای کار کردن در تیم او مناسب هستید یا خیر. تنها نکته ای که در رزومه مشخص می شود این است که آیا مهارت ها و تجربه شما با موقعیت شغلی که به نیرو نیاز دارد، یکسان است یا خیر.
اولین مرحله رزومه نویسی انتخاب قالبی مناسب و مفید است که در زیر سه فرمت اصلی قالب های رزومه را برایتان آوردیم:
زمانبندی معکوس
در این فرمت شما سوابق شغلی و تحصیلی خود را به ترتیب از آخر به اول می نویسید. یعنی آخرین مدرکی که دریافت کردید یا آخرین سازمانی که در آن مشغول به کار بودید را در ابتدای لیست می آورید و سپس یک به یک به عقب برمی گردید.
فرمت مبتنی بر مهارت
افرادی که سابقه کار ندارند یا تحصیلات و سوابق قبلیشان با موقعیت جدیدی که برای آن تقاضا می دهند، مرتبط نیست از این فرمت استفاده می کنند. هنگام نوشتن رزومه کاری مبتنی بر مهارت، باید توانمندی های نرم و مهارت های سخت خود را یک به یک نام ببرید.
فرمت ترکیبی
بهترین قالب برای نوشتن رزومه، فرمت ترکیبی دارد. زیرا در این فرمت شما هم سوابق خود را از آخر به اول نوشته اید و هم درباره مهارت هایتان صحبت کرده اید.
عنوان شغلی و اطلاعات رزومه
حال بعد از انتخاب قالب به سراغ عنوان شغلی می رویم.
عنوان رزومه اولین چیزی است که کارفرما به آن توجه می کند. عنوان رزومه دو قسمت اصلی دارد: نام و تخصص شما. نیازی نیست در نوشتن عنوان رزومه خلاقیت داشته باشید یا چیزی به غیر از تخصصتان بنویسید. نکته مهم در نوشتن عنوان این است که فقط به یک
تخصص اشاره کنید تا باعث گیج شدن کارفرما نشود.
بعد از عنوان نوبت وارد کردن و نوشتن اطلاعات درون رزومه می رویم.
بهتر است ابتدا روی پیش نویس این اطلاعات را یادداشت کنید تا متوجه شوید بهترین روش ارائه مهارت ها و سابقه کار چیست. ایجاد تغییرات درپیش نویس ساده تر از تغییر نسخه اصلی رزومه است.
قانون انگشت شصت در رزومه نویسی چیست؟
از قانون انگشت شصت استفاده کنید.
زمانی که یک برگه کاغذ A4 را با یک دست می گیرید، انگشت شست جایی در وسط صفحه قرار می گیرد. قانون انگشت شست می گوید کارفرما قسمتی که در بالای انگشت شست قرار دارد را اول به صورت روزنامه وار می خواند، اگر این قسمت توجهش را جلب کرد، به سراغ ادامه رزومه می رود. در نتیجه بهترین روش استفاده از قانون انگشت شست، به کار بردن کلیدواژه ها در رزومه است.
هم اکنون یک نگاه کلی به رزومه خود دارید. ولی چه اطلاعاتی را باید در رزومه ذکر کنیم؟
اطلاعات شخصی:
- نام و نام خانوادگی
- تاریخ تولد
- وضعیت تأهل
- موقعیت مکانی
- آدرس وب سایت شخصی
برخی از مشاغل به اطلاعات شخصی بیشتری نیاز دارند، به عنوان مثال در رزومه یک متقاضی مهمانداری هواپیما باید قد و وزن او هم نوشته شده باشد.
راه های ارتباطی:
- شماره تماس
- ایمیل
- آدرس شبکه های اجتماعی
- سوابق شغلی
- نام سازمان هایی که در آن ها فعالیت داشته اید.
- نام پوزیشن های شغلی که در آن ها فعال بوده اید.
- مدت زمانی که در هر سازمان کار کرده اید.
سوابق تحصیلی:
- نام دانشگاه محل تحصیل
- مقطع تحصیلی
- عنوان رشته تحصیلی
- تاریخ فارغ التحصیلی
- دوره های آموزشی که در آن ها شرکت کرده اید
- نام موسسه آموزشی
- تاریخ پایان دوره
اگر دوره ای که شرکت کرده اید، مدرک معتبری دارد، بهتر است نام مدرک و موسسه ای که مدرک از طرف آن ارائه شده است را هم بنویسید.
مهارت ها:
- مهارت های نرم
- مهارت های سخت
- زبان های خارجی (مشخص کنید در هرکدام از مهارت های چهارگانه خواندن، نوشتن، شنیداری و مکالمه چقدر توانایی دارید).
- مهارت های کامپیوتری
اطلاعات متفرقه:
این بخش از اطلاعات ضروری نیست، اما اگر تصور می کنید نقاط قوت شما هستند، هنگام نوشتن رزومه کاری آن ها را هم در نظر بگیرید:
• سرگرمی ها و علاقمندی ها
• سوابق ترجمه مقالات
• سوابق تألیف کتاب
• دستاوردهای علمی یا شغلی (مثلا جوایزی که در زمان تحصیلات یا فعالیت های حرفه ای خود گرفته اید).
• اهداف و برنامه هایی که برای آینده شغلی خود در نظر دارید
اطلاعاتی که نباید در رزومه بنویسید:
- نقاط ضعف خود (منظور این نیست که ضعف هایتان را کتمان کنید، اما نیازی نیست کارفرما در اولین مطلبی که درباره شما می خواند از نقطه ضعف هایتان آگاه شود)
- علت ترک شغل قبلی و نوشتن ویژگی های منفی درباره کارفرماهای سابق
- اطلاعات شخصی که ارتباطی به کارفرما ندارد. (به عنوان مثال اگر شغل شما با استایل و اندامتان ارتباطی ندارد، نیازی نیست درباره قد و وزنتان چیزی بنویسید)
رزومه ساز آنلاین
تمام مواردی که در بالا اشاره کردیم را خودتان با خلاقیت می توانید درست کنید اما بسیاری از کارجو ها امروزه برای صرفه جویی در زمان و دقیق تر کردن رزومه خود از سایت های رزومه نویسی استفاده می کنند. بعضی از بهترین سایت های رزومه نویسی عبارت است از:

1. سایت رزومه کوچ Resume coach متنوع ترین اما به زبان انگلیسی
مزایا:
کار با سایت Resume Coach آسان است و شما را در هر مرحله از ایجاد رزومه راهنمایی می کند. همچنین می توانید به راحتی بخش هایی را اضافه و حذف کنید تا رزومه ای متناسب با رشته خاص خودتان ایجاد شود.
با Resume Coach می توانید چندین رزومه را مدیریت کنید. اگر می خواهید رزومه تان را برای فرصت های شغلی خاص سفارشی کنید، این پلتفرم واقعا ایده آل است . این سایت یک لیست خواندن یا Reading list پیشنهادی دارد که در ساخت رزومه و یا معرفی نامه به کارتان می آید.
معایب:
در حال حاضر Resume Coach گزینه ای برای وارد کردن سابقه شغلی از لینکدین ندارد، بنابراین باید تمام اطلاعات تان را به صورت دستی وارد کنید. این سایت در کل رایگان است اما برای دسترسی به کتابخانه کامل قالب ها، باید حق اشتراک بپردازید.

2. سایت رزومه دات آی او Resume.IO بهترین برای سفارش سازی
مزایا:
Resume.ioیک رابط کاربری خلوت، ساده و آسان دارد. ایجاد رزومه با این سایت در سه مرحله ساده انجام می شود. اول با استفاده از سوالاتی که باید با پر کردن فضای خالی پاسخ داده شوند، محتوا اضافه می کنید. بعد رنگ ها و سبک قالب تان را انتخاب و در نهایت دانلود می کنید.
معایب:
Resume.io فقط 12 نوع الگو ارائه می دهد که کمتر از برخی از سایت های دیگر این لیست است. خدمات این سایت رایگان است اما رزومه فقط به صورت رایگان به صورت فایل TXT قابل دانلود است.

3. سایت جاب اسکن JobScan
JobScan تضمین می کند که رزومه شما از سیستم ردیابی متقاضی (ATS) عبور می کند. شرکت های مختلف از ATS متفاوتی برای غربالگری استفاده می کنند.
مزایا:
JobScan بر اساس رزومه ای که آپلود می کنید، نکات خاصی در مورد پیگیری متقاضی ارائه می دهد. این سایت از قابلیت مقایسه کلمات کلیدی برخوردار است. این پلتفرم کلمات کلیدی و مهارت های سخت و نرمی که معمولا در شرح وظایف شغلی ظاهر می شوند را بررسی می کند و می بیند که رزومه شما در چه سطحی است.
معایب:
JobScan برای کسانی که در حال حاضر رزومه مناسبی دارند؛ بهترین گزینه است.این سایت به شما کمک می کند تا رزومه تان را بر اساس کلمات کلیدی، مهارت ها و نکات ATS تغییر دهید، اما اگر به دنبال قالب بندی هستید، این سرویس به دردتان نمی خورد.

4. سایت سی وی بیلدر cvbuilder بهترین سایت رزومه ساز فارسی
مزایا:
کار با ابزار های این سایت آسان است و به زبان فارسی است. اگر می خواهید رزومه تان را برای کارفرمایان خاصی تنظیم کنید، این پلتفرم واقعا مناسب است. این سایت می تواند معرفی نامه وCV هم برای تان درست کند. آپلود عکس ها هم بسیار راحت است. شاید بهترین ویژگی این سایت فارسی، رایگان بودنش باشد.
معایب:
طراحی کلی این سایت بدون حاشیه و نمای خاصی است. از سایر خدمات اضافی مثل نوشتن رزومه کامل یا انتشار پشتیبانی نمی کند. بطور کلی خیلی متنوع نیست و قالب های محدودی هم دارد.

5. VisualCV بهترین برای ساخت رزومه با قالب فانتزی
مزایا:
VisualCV می تواند به شما کمک کند تا به سرعت فرایند رزومه سازی تان چه در حال ویرایش رزومه فعلی تان باشید و چه از اول شروع کرده باشید، بیشتر شود. می توانید لینک نمایه لینکدین تان را وارد یا یک الگو یا Template خالی انتخاب و شروع به نوشتن کنید. این سایت نمونه رزومه ها و CV های متنوعی برای صنایع مختلف ارائه می دهد و شروع با یکی از این موارد می تواند به شما ایده بدهد که چه مواردی را باید بگنجانید.
معایب:
طرح رایگان VisualCV با محدودیت هایی همراه است که کمی کارآمدی اش را زیر سوال می برد. فقط سه قالب رایگان دارد و همه آن ها نسبتا ساده و ابتدایی هستند. نام تجاری VisualCV در پایین هر صفحه حک شده که ظاهر حرفه ای که اکثر افراد به دنبال آن هستند را خدشه دار می کند.
البته ناگفته نماند که می توانید اطلاعات خود را به طراح گرافیک داده تا رزومه ای متفاوت برای شما طراحی کند. اگر در شغل شما نمونه کار مهم است این کار در جلب رضایت منابع انسانی شرکت موثر خواهد بود. همچنین ساخت وبسایت شخصی برای معرفی خود نیز می توانید ایده ای خاص و شیک باشد. شما می توانید سفارش وبسایت شخصی خود به همراه اطلاعات و نمونه سلیقه خود را به شرکت دات نرم افزار داده و طراحی ویژه خود را دریافت کنید. شماره مشاوره 02182801803 می باشد.
اکنون که با کلیات و جزئیات این کار آشنا شدید بیشتر پی میبرید که رزومه حرفه ای، اولین و مهم ترین قدم برای جلب نظر کارفرمایان و شروع مسیر شغلی موفق است. یک رزومه قوی نه تنها باید مهارت ها و تجربیات فرد را به درستی نشان دهد، بلکه باید به شکلی دقیق و هدفمند طراحی شود تا در میان هزاران درخواست مشابه، توجه کارفرما را به خود جلب کند. با رعایت اصول درست در نگارش و قالب بندی رزومه، هر فرد می تواند شانس خود را برای دستیابی به موقعیت شغلی مطلوب افزایش دهد. در نهایت، رزومه نویسی حرفه ای نه تنها به معنای ارائه اطلاعات است، بلکه به معنای ارائه یک تصویر شفاف و قانع کننده از خود به کارفرماست که بتواند او را به اقدام برای مصاحبه و استخدام ترغیب کند.





درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...
آدرس پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.