روز ملی فناوری اطلاعات 22 تیرماه
پنجشنبه 15/تیر/1402 562 دات وب

روز ملی فناوری اطلاعات 22 تیرماه

فناوری اطلاعات چیست؟

فناوری اطلاعات، به مجموعه ای از فعالیت ها و فرآیندهای مرتبط با پردازش، ذخیره، بازیابی و تبادل انواع داده ها و اطلاعات در رایانه ها اشاره دارد. به طور کلی، سیستم فناوری اطلاعات، یک سیستم اطلاعاتی و به طور خاص، یک سیستم کامپیوتری است که شامل سخت افزارها، نرم افزارها و تجهیزات جانبی بوده و توسط گروهی از کاربران فناوری اطلاعات مدیریت می شود.

فناوری اطلاعات، شامل ایجاد و پشتیبانی شبکه های ارتباطی و رفع مشکلات تجهیزات شبکه، حفاظت از امنیت و حریم خصوصی داده ها و اطلاعات، طراحی و مدیریت پایگاه های داده، و همچنین کمک به کاربران در عیب یابی و رفع مشکلات رایانه ها از نظر ارتباطات و است. تاکید می شود که موضوع رفع مشکلات مربوط به بحث سخت افزار و به عنوان مثال قطعات لپ تاپ نیست.

فناوری اطلاعات به عنوان یک عنصر بسیار حیاتی و اساسی در سازمان ها و جوامع مدرن شناخته می شود و نقش مهمی در ارتباطات، اطلاعات رسانی و توسعه فرایندهای کسب و کار دارد. البته هنوز خیلی ها دید درستی از فناوری اطلاعات نداشته و به عنوان مثال از مهندسین این حوزه توقع تعویض قطعات کامپیوتر را دارند که در تخصص یک مهندس سخت افزار است. 17 می روز جهانی اطلاعات و ارتباطات است.

رشته تحصیلی مهندسی فناوری اطلاعات از رشته های نسبتاً نوین دانشگاهی محسوب می شود که می توان آن را تلفیق رشته های کامپیوتر، مخابرات، روباتیک و مدیریت برشمرد. به همین جهت گستردگی علوم کاربردی بکار رفته در رشته کارشناسی IT بسیار زیاد است و علاقمندان بسیاری نیز برای تحصیل در دانشگاه این رشته را انتخاب می کنند.

روز فناوری اطلاعات بر دانشجویان این رشته مبارک باد.

محمد بن موسی خوارزمی

ابوجعفر محمد بن موسی خوارزمی (850-780م)(185–233 ق) ریاضیدان، ستاره شناس، جغرافیدان، فیلسوف و مورخ و همه چیزدان ایرانی در دوران خلیفه منصور عباسی و خلیفه مهدی عباسی بود . وی بیشتر عمر خود را در بغداد زیست و از اعضای دارالحکمه بود. شهرت وی در ریاضیات، به ویژه جبر است. جرج سارتن، در کتاب مقدمه ای بر تاریخ علم نیمه اول سده 9 میلادی را «عصر خوارزمی» می نامد.

خوارزمی یک علم جدید و جدا از هندسه را اختراع و تدوین کرد و آن را علم الجبر و المقابله نامید. که امروزه ما باختصار جبر و معادله مینامیم . او توانست توسط این علم جدید معادلات درجه دوم را حل کند و راه را برای حل معادلات درجه بالاتر نیز هموار کرد. او علاوه بر این حل هندسی معادلات را (بوسیله شکل ها) نیز ابداع کرد.

جبر خوارزمی نخستین اثر مستقل تاریخ ریاضیات در موضوع جبر است. واژه هایی چون algebra در زبانهای انگلیسی، فرانسه و مانند آن، همگی به واسطهٔ زبانهای لاتینی مأخوذ از واژهٔ «الجبر» عربی است که نخستین بار در عنوان عربی این اثر به این معنی به کار رفته است. فردریک رُزن آن را در 1831 م آن را به انگلیسی ترجمه کرد.

روز ملی فناوری اطلاعات

بیست ودوم تیرماه، زادروز دانشمند بزرگ ایرانی، محمدبن موسی خوارزمی، پدر علم داده ورزی (انفورماتیک)، توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان روز فناوری اطلاعات نامگذاری شده است. روز فناوری اطلاعات بر علاقه مندان مبارک.

علیرضا کشاورز جمشیدیان، دبیر سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران در مورد علت نامگذاری این روز گفته اند:

در واقع نام گذاری زادروز تولد حکیم خوارزمی، به عنوان روز فناوری اطلاعات، بیانگر دو پیام مهم است؛ اول اینکه «دانش رایانه یک دانش وارداتی نیست، یعنی ما مصرف کننده یک دانش وارداتی نیستیم، بلکه خالق و آفریننده این دانشیم. اما غربی ها، در غفلت ما، از این دانش استفاده کردند و مبتنی بر روندهای روز، آن را به کشور ما صادر کردند» و دوم آنکه «اگر ما چنین روزی را ثبت نمی کردیم، ممکن بود کشورهای خارجی یکی دیگر از نخبگان سرزمین ما را به نام خود مصادره کنند.»

اسلامی ادامه داد: «در حکمرانی هم وضعیت به همین شکل است و برای بروز تغییرات جدی ما باید در تمام وزارتخانه ها و دستگاه های دولتی مدیریت ارشد فناوری اطلاعات (CIO) داشته باشیم، فردی ارشد که نه در سطح مشاور وزیر… بلکه در سطح قائم مقام و معاون، راهبر تحول فناوری در کشور باشد.

او تولد حکیم خوارزمی را به عنوان دانشمندی که از او در حوزه فناوری و نوآوری به نیکی یاد شده، دلیل انتخاب 22 تیر به عنوان روز فناوری اطلاعات دانست و گفت: «گرامی داشت روزها امری سمبلیک است اما با این وجود، رسانه ها در حال توجه به این روز هستند و عامه مردم هم پس از درج این روز در تقویم، آن را جدی تر می گیرند.»

رویداد روز ملی فناوری اطلاعات سازمان نظام صنفی

سازمان نظام صنفی در سال 1402 رویدادی ترتیب داده است که این روز را گرامی بدارند. ثبت نام در رویداد و مطالعه جزییات

سخنرانان همایش روز ملی فناوری اطلاعات

  • حسین اسلامی رئیس هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران
  • محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی
  • سید حسن هاشمی رئیس هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ایران
  • صائبه سلوکی رئیس کمیسیون منابع انسانی سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران
  • اشکان ابراهیمی عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران
  • حسین سلاح ورزیرئیس اتاق ایران
  • فرزین فردیس عضو هیات رئیسه اتاق تهران
  • صادق فرامرزی عضو هیئت رئیسه سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران
  • علیرضا کشاورز دبیر سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران

آیا حضور در رویداد نیاز به ثبت نام دارد؟

بله؛ برای حضور در رویداد حتما باید ثبت نام انجام شود. در روز رویداد لازم است بلیت را که شامل کدکیوآر است همراه داشته باشید.

آیا لازم است بلیت پرینت شود یا خیر؟

نیازی به پرینت نیست؛ کافی است فایل بلیت را در گوشی همراه خود داشته باشید.

در تهران، مرکز همایش های بین المللی برج میلاد این رویداد برگزار خواهد شد.

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

آدرس پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.

نظرات (0)