فاصله شما تا فروشگاه اینترنتی چقدر است؟
دوشنبه 17/بهمن/1401 416 طراحی سایت وب سایت

فاصله شما تا فروشگاه اینترنتی چقدر است؟

یکی از دلایلی که افراد به سراغ کسب و کار اینترنتی مانند راه اندازی سایت و فروشگاه اینترنتی می روند این است که سرمایه کمتری نسبت به مغازه و فروش حضوری دارد. بگذارید خیالتان را راحت کنم، که هزینه طراحی سایت فروشگاهی، بسیار کمتر از راه اندازی فروشگاه و یا مغازه حضوری در یکی از خیابان های شهر است و در مقابل، درآمد آن می تواند چندین برابر بیشتر از همان فروشگاه سنتی باشد!
برای همکاری با ما لازم است این مقاله را با دقت مطالعه کنید. در مرحله اول باید بدانید پروژه سایت مانند راه اندازی یک مغازه زیرساخت و هزینه هایی دارد که در صورت دانستن آن ها می توانید درصد ضرر و زیان، موانع و یا احیانا شکست آن را کم کنید.

هزینه های ثابت در راه اندازی سایت

موارد تمدید در سایت ها بستگی به نوع آن متغیر است.

مثلا برای سایت شرکتی یا شخصی اگر به روز رسانی و آپدیت محتوا نیاز نداشته باشید فقط هزینه مالی خرید هاست و دامنه، هزینه راه اندازی اولیه قالب و هزینه درج محتوا را دارید. علاوه بر آن تمدید هاست و تمدید دامنه که بصورت سالیانه هستند را متحمل می شوید.
هزینه های سایت فروشگاهی شامل: خرید هاست، دامنه، درگاه پرداخت (پورسانتی)، اینماد، ssl، تحلیل روند خرید، قالب (تک زبانه یا چند زبانه)، انبارداری، بلاگ و سئو اولیه و درج محتوای اولیه برای شروع کار دارید.
علاوه بر تمدید هاست و دامنه مواردی مانند: تمدید اینماد (سالیانه)، تمدید ssl (سالیانه)، سئو داخلی و خارجی، به روز رسانی قیمت کالا، اضافه کردن کالای جدید، به روز رسانی موجودی کالا، انبارداری، ارسال پیامک و ... از جمله هزینه های مالی و زمانی بصورت دوره ای و ادامه دار در سایت فروشگاهی هستند.

چک لیست فروشگاه اینترنتی

اطلاعات اولیه مورد نیاز برای شروع سایت

1- دسته بندی و نیازهای خود

دسته بندی محصولات، دسته بندی نمونه کارها و خدمات از اولین نیاز ها در شروع سایت هستند.
شما باید بدانید کالاها و یا خدمات شما چند دسته بندی و زیر مجموعه دارند. ویژگی ها و توضیحات هر یک چقدر و چه مواردی است. خدمات شما در فروشگاه اینترنتی فروش محصول است، اما آیا گارانتی یا مرجوعی نیز دارید؟ اگر خدمتی ارایه می دهید به چه صورت است؟ شرایط و توضیحات آن چگونه است؟ چقدر از این روند بصورت آنلاین و بصورت برنامه نویسی شده انجام می شود؟

2- بررسی رقبا و تحلیل

علاوه بر این لازم است سایت های مشابه حوزه فعالیت خود را بررسی و مسیر خرید یا مشاهده کاربر، امکانات سایت و انتظار خود را یادداشت کنید. این کار کمک می کند در مسیر توسعه بدانید کدام موارد می تواند در آینده اضافه شوند. بعبارتی باید بزرگ و جامع ببینید ولی می توانید کوچک و حداقلی شروع کنید. همچنین برآورد کلی پروژه مشخص می شود.

3- برآورد بودجه

بودجه اولیه خود به همراه هزینه های سالانه را پیش بینی کنید. هزینه های سالیانه علاوه بر موارد فنی ذکر شده هزینه های تولید محتوا (مقاله)، تبلیغات بیرونی، درج محتوای جدید، اپراتوری سایت و ... هستند.

4- گرافیک

مواد متریال گرافیکی مانند لوگو، رنگ سازمانی، عکس محصول و بصورت کلی هویت سازمانی را آماده کنید. برای این موارد می توانید از یک طراح گرافیک و عکاس تبلیغاتی کمک بگیرید.

امکانات مدیر سایت و داشبورد آن

بسیاری از امکانات سایت از انتظارات و خواسته های شما شکل می گیرند. مثلا اگر می خواهید تخفیف درصدی روی گروه خاصی از کالا اعمال کنید یعنی نیازمند امکان تخفیف گذاری در پنل مدیریت هستید.
اگر می خواهید قیمت ها را بصورت یکجا و با گروه خاص تغییر دهید و با این کار را در کمترین وقت انجام دهید؛ یعنی در پنل مدیریت خود نیازمند امکان ورود قیمت با اکسل برای هر دسته بندی هستید.
این امکانات در جزییات به کالا و خدمتی که می فروشید بستگی داشته و می تواند به قدری قوی باشد که روند های سخت کاری شما را با حداقل زمان انجام دهد. همچنین کار چند کارمند را با یک سیستم درست و بدون خطا انجام دهید.

تصمیم گیری مدیر سایت و مدیر پروژه

باید در نظر بگیرید پروژه های برنامه نویسی، سایت و کارهای این چنینی برای به روز بودن نیازمند این هستند که همواره آن را ارتقا دهید و یا حداقل بدانید ابتدا و انتهای مسیر درخواستی شما چیست؟
انتخاب محدوده لازم برای شروع کار، لازم و حیاتی است چرا که برای مشخص کردن زمان تحویل، مقدار فعالیت قابل تحویل و برآورد هزینه آن نیازمند این محدوده هستید.
شما بعنوان مدیر سیستم می توانید با کمک گرفتن از مشاوران این حوزه و بررسی سایت های موجود و مشابه به این محدوده مسلط شده و خواسته خود را بشناسید. در غیر این صورت بقیه افراد نمی توانند پیش بینی خواسته های ذهنی شما را انجام دهند.
حتی اگر تیمی استخدام کنید و همواره و بدون محدودیت زمان و مالی کار کنید؛ نمی توانید به نتیجه مطلوب برسید مگر آنکه خواسته ها را شفاف انتخاب کرده و تا اجرای آن صبور باشید. بعد از پیاده سازی ایده اولیه می توانید با اعمال ایده های جدید آن را تکمیل و بهبود دهید.
پس در این بخش به مشخص شدن و انتخاب خواسته مدیر اشاره کردیم. بعد از آن می توانید این خواسته را به شرکت ها واگذار کنید و یا تیمی برای خود بسازید. در این حالت است که پروژه شما قابل اجرا و قابل بهبود خواهد بود.

کارها و فکرهایی که در روند پروژه به شما کمکی نمی کند

سایت فروشگاهی مثل دیجی کالا، مثل فلان میخوام!

ظاهر بقیه کسب و کارها را برای باطن کسب و کار خود انتخاب نکنید. بعبارتی هر شرکت و سایت موفقی که می بینید حتما هزینه های زیادی برای رسیدن به آن جایگاه پرداخت کرده است. شما از تیم فنی، روند های پشت کار، زمان پیاده سازی و مبالغ هزینه شده در آن خبر ندارید.

سایت مثل فلانی می خوام ولی بهتر!

کلمات این چنین مانند بهتر، خوب، بهترین و ... برای انجام کار مفید نیستند. لازم است بررسی کنید ویژگی های خوب آن سایت چیست؟ و من این ویژگی ها را نیز نیاز دارم! می توانید از آن ها لیست تهیه کنید و با نیازهای خود مقایسه کنید.

حالا یه سایتی بیارید بالا بعدا درست می کنیم!

ساخت دیتابیس نیازمند اطلاعات جامع و کلی نگری است، مثلا در ساخت یک آپارتمان نمی شود اول پشت بام ساخت بعد پارکینگ. یا نمی شود در زمین 100 متری اول یک اتاق خواب بسازیم، سال بعد پذیرایی اضافه کنیم، سال بعد آشپرخانه و بعد سه سال پکیج همه ی اتاق ها را نصب کنیم!

عجله دارم!

اگر فرصت کافی برای تحلیل و آماده سازی مواد اولیه سایت خود ندارید، وارد قرارداد با مجری نشوید. تجربه نشان داده است که این تعجیل فقط زمان اتمام پروژه و بلاتکلیفی آن را بیشتر خواهد کرد.

نمی خوام هزینه کنم!

اگر هزینه های حداقلی برای شروع و تمدید های سالیانه ندارید، شروع نکنید! شما بدون هزینه برای سایت نیز می توانید خدمت و کالای خود را بفروشید. در سایت های آگهی رایگان تبلیغ کنید. مقاله های رایگان در سایت ها قرار دهید، می توانید هزینه های کمتری برای رپورتاژ و ثبت آگهی پولی پرداخت کنید و نتیجه بگیرید.

باید بدانید که هزینه های ساخت سایت در صورت ادامه دار بودن فعالیت شما و در بلند مدت نتیجه بخش است. باید از چیزی که می سازید استفاده کنید و مانند یک موجود زنده به آن رسیدگی کنید.

از درآمدم خرج سایت کنم!

درآمد فروشگاه اینترنتی، یک موضوع کاملا متغیر و وابسته به سرمایه و زمان است. یعنی اینکه من الان می توانم درآمد یک فروشگاه اینترنتی بزرگ را برای شما مثال بزنم که در ماه درآمد میلیاردی دارد؛ اما در مقابل، هزینه و زمان زیادی صرف آن شده است. باید بدانید به سود رسیدن آن زمانبر خواهد بود.

اگر بخواهید از درآمد فروش انلاین خرج شروع، تکمیل کردن و ساخت آن کنید، همیشه عقب می مانید.

تصور کنید یک مغازه بدون درب و ویترین باز کنید و انتظار داشته باشید از درآمد آن خرج مغازه کنید! این استراتژی (از درآمد خودش برایش خرج کنم) برای تبلیغات، گسترش و مواردی است که بعد از پیدایش حداقل ها می تواند اتفاق بی افتد.

انتخاب شرکت سازنده و برنامه نویس

همانطور که در خرید و دریافت خدمات هر چیزی! هرررر چیزی که خودتان انجامش نمی دهید! نیازمند بررسی هستید، در انتخاب شرکت برنامه نویسی هم نیازمند بررسی سوابق و نمونه کارهای او هستید. با این تفاوت که باید بدانید این برنامه نویس تا آخر پروژه کاری شما با شما خواهد بود. یعنی شما در طراحی لوگو، با طراح گرافیک بعد از تحویل لوگو کارتان تمام شده است و می توانید با هزینه اندکی لوگوی تحویل گرفته شده را دوباره اجرا کرده و به سورس آن دست یابید. اما در کار سایت این چنین نیست. شروع کردن دوباره بسیار سخت، پر هزینه و زمان بر است. همچنین ادامه دادن کار یک نفر دیگر با همان تخصص در زبان برنامه نویسی شده نیز کار سختی می باشد.
پس لازم است توجه کافی در انتخاب شرکت برنامه نویس و پیدا کردن خواسته های خود داشته باشید. اعتماد کردن به یکدیگر و شفاف بودن خواسته های شما به همراه اجرای به موقع تبادلات مالی می تواند یک پروژه موفق را عملی کند. لازم است فردی برای تحویل در نظر بگیرید تا در زمان مشخص شده توسط برنامه نویس، مشکلات و خواسته ها را پیگیری کند. شرکت ما، دات نرم افزار در تمامی مراحل همراه شما خواهد بود.

حرف آخر

در واقع شما برای ساخت یک سایت نیازمند نقشه راه هستید که تمامی اطلاعات شما، تحلیل ها و چارت هایی که تهیه می کنید و یا با کمک برنامه نویس به آن می رسید، همان نقشه راه شماست. بعنوان پیشنهاد در پروژه های بزرگ تحلیل های صورت گرفته را به چند متخصص در این حوزه نشان دهید تا با این کار، تحلیل های خود را کامل کنید. بدیهی ست که اجرا کردن یک پروژه شفاف و همچنین تحویل گرفتن آن بسیار ساده تر و البته اجرا شدنی خواهد بود. سایت های کوچک با روند های سالم، موفق تر از سایت های عالی و بی همتایی ست که هیچگاه شروع نمی شود و یا نصفه رها می شود.

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

آدرس پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.

نظرات (0)