هاست لینوکسی یا ویندوزی
سه شنبه 23/فروردین/1401 545 طراحی سایت وب سایت

هاست لینوکسی یا ویندوزی

هاست ویندوز

هاست قسمتی از یک سرور است و باید روی آن هاست سیستم عامل سروری نصب کنیم حالا اگر سیستم عاملی که نصب می کنیم ویندوزی باشد هاستمان ویندوزی است. و از قابلیت های شرکت مایکروسافت پشتیبانی می کند. و یک سری مزایا و یک سری معایب را به همراه دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

هاست لینوکسی

سیستم عاملی دیگری که می توانیم روی هاست مان نصب کنیم و از خدمات آن بهره ببریم لینوکس است. لینوکس مانند مایکروسافت برای شرکت واحدی نیست چون لینوکس به صورت open source منتشر شده و برنامه نویسان زیادی از سر تا سر جهان به گسترش آن کمک کردند و توزیع های مختلفی را برای آن منتشر کردند مانند ubuntu و centos.

استفاده از این سرور ها بیشتر مربوط به برنامه های مورد نیاز و زیبان برنامه نویسی سایتتان بستگی دارد.

باور غلط درباره ی لینوکس

برخی کاربران نیز تصور می کنند که برای کار کردن با سرور مجازی لینوکس حتما باید از سیستم عامل لینوکس در کامپیوتر های شخصی خود استفاده کنند و یا حتی فکر می کنند که فقط بازدیدکنندگانی می توانند از سایت های مبتنی بر لینوکس استفاده کنند که سیستم عامل کامپیوتر شخصی آن ها لینوکس باشد. این باور کاملا اشتباه است.

شما با هر سیستم عاملی می توانید به سرور های مبتنی بر لینوکس متصل شده و یا از آن ها بازدید کنید. مدیریت سرویس های هاست لینوکس سی پنل یا هاست ویندوز کاملا توسط کنترل پنل سرویس هاستینگ و سرویس های اف تی پی و ایمیل انجام می شود که با هر سیستم عامل شخصی می توان از آن ها استفاده کرد.

چه هاستی برای کسب و کار ما مناسب است و خود کلمه هاست چه عقبه ایی دارد؟

هاست ویندوزی یا لینوکسی

وب سرور چیست؟

وب سرور برنامه ای است که از پروتکل HTTP استفاده می کند تا فایل هایی را در پاسخ به تقاضای کاربران صفحات وب در اختیار قرار دهد. این تقاضا ها از طریق اتصال HTTP کامپیوتر های کاربران ارسال می شوند. هر سروری که یک سند XML را به دستگاه دیگر تحویل می کند می تواند یک وب سرور باشد. یک تعریف بهتر به این صورت است که یک وب سرور درواقع یک سرور اینترنت است که به تقاضا های HTTP برای تحویل محتوا و خدمات پاسخ می دهد.

وب سرور های لینوکس

  • apache

وب سرور Apache یکی از معروف ترین وب سرور هایی است که توسط تشکیلات نرم افزاری Apache توسعه داده شده است. Apache که یک نرم افزار منبع باز است تقریبا از تمام سیستم های عامل مثلLinux، Windows،Unix FreeBSD،Mac OS X و غیره پشتیبانی می کند. تقریبأ 60% از ماشین ها در وب سرور Apache کار می کنند. به راحتی می توانید یک وب سرور Apache را سفارشی کنید. این وب سرور در مقایسه با وب سرور های دیگر به شدت پایدار است و مشکلات اجرایی در آن به راحتی حل می شود. می توان Apache را با موفقیت در چند پلتفرم نصب کرد.

  • ngnx

Nginx یک وب سرور منبع باز است. این سرور از پروکسی سرور IMAP / POP3 تشکیل شده است. ویژگی های قابل توجهی که Nginx ارائه می دهد عبارتند از عملکرد بالا، پایداری، پیکربندی ساده و کاربرد منابع کم. Nginx برای پاسخ به تقاضاها به هیچ رشته ای نیاز ندارد، درعوض یک معماری رویدادمحور قابل مقیاس بندی که از مقدار کم و قابل پیش بینی از حافظه تحت بار استفاده می کند در اینجا کاربرد دارد. این سرور به تازگی معروف شده و به طور جهانی میزبان 7.5% از تمام دامنه ها است. بسیاری از شرکت های خدمات هاست لینوکس از این سرور استفاده می کنند.

  • light speed

یک جایگزین برای Apache با عملکرد بالا است و چهارمین وب سرور محبوب در اینترنت و یک وب سرور تجاری می باشد. وقتی وب سرورتان را به LiteSpeed ارتقا می دهید بهبود عملکرد زیاد را با هزینه عملیاتی کم تجربه خواهید کرد. این سرور با ویژگی های رایج Apache مثل.htaccess، mode_rewrite و mod_security سازگاری دارد. این سرور می تواند فایل های پیکره بندی Apache را بارگذاری کند​. سرور LiteSpeed می تواند ظرف 15 دقیقه بدون هیچ خرابی با Apache جایگزین شود.

وب سرور مایکروسافت

IIS یک وب سرور مخصوص پلتفرم دات نت مایکروسافت است و به عنوان وب سرور ویندوز نیز شناخته می شود. اگرچه می توان آن را روی لینوکس و مک به وسیله ابزاری به نام Mono اجرا کرد، اما در این صورت تا حد زیادی پایدار یا قابل اعتماد نخواهد بود، چرا که IIS برای مایکروسافت دات نت طراحی شده است و پیاده سازی IIS ویندوز قابل اعتمادتر است. وب سرور IIS برای وب سایت هایی مناسب هست که با زبان های برنامه نویسی ASP طراحی شدند؛ در مقابل آن وب سرور Nginx و Apache هم هستند که تحت لینوکس بوده و برای زبان برنامه نویس PHP طراحی شده اند.

وب سرور IIS محبوبیت بسیار بالایی دارد و استفاده از آن بسیار گسترش یافته است. این سرور طیف وسیعی از ویژگی های مفید ارائه می دهد و ابزاری موثر برای بسیاری از مدیران فناوری اطلاعات به شمار می رود. به طور معمول، IIS برای میزبانی وب سایت ها و برنامه های کاربردی با زبان ASP.NET استفاده می شود، اگرچه برای استفاده به عنوان یک سرور با دسترسی FTP و برای میزبانی سرویس های WCF نیز در دسترس است و در صورت گسترش می تواند روی پلتفرم های دیگر مانند PHP نیز میزبانی کند.

هاست ویندوزی

پشتیبانی هاست ها از چه زبان برنامه نویسی است؟

سیستم عامل لینوکس از زبان های برنامه نویسی PHP،Python و … پشتیبانی می کند و سیستم عامل ویندوز هم از زبان های ASP و ASP.NET همان طور که احتمالا می دانید، بسیاری از وب سایت ها از سیستم های مدیریت محتوای آماده مثل وردپرس، دروپال، جوملا استفاده می کنند که کار طراحی سایت را راحت تر می کند.اما چون زبان برنامه نویسی این سیستم ها براساس PHP است، پس می توان گفت که هاست لینوکس انتخاب کاملا مناسبی است. اگر هم زبان برنامه نویسی سایت تان با ASP است، بهتر است که از هاست ویندوزی استفاده کنید. البته مثلا می توان برای وردپرس از میزبانی ویندوز هم استفاده کرد، اما گاهی مواقع با اختلال مواجه می شود و به همین دلیل، گفته می شود که بهتر است از میزبانی لینوکس برای سیستم هایی که براساس PHP نوشته شده اند استفاده کرد.

امنیت هاست

امنیت سایت اهمیت بسیار زیادی دارد و می تواند یکی از فاکتور های بسیار مهم در انتخاب هاست مناسب باشد. برای پاسخ به این سؤال می توان به امنیت خود سیستم عامل ها رجوع کرد. یکی از دلایل محبوب بودن لینوکس، متن باز بودن آن است و همین باعث شده که امنیت بیشتری هم داشته باشد. همچنین پایداری لینوکس هم نسبت به ویندوز بیشتر است. پس می توان نتیجه گرفت که امنیت هاست های لینوکس بیشتر از هاست های ویندوز است.

دیتابیس

تفاوت دیگر این دو در استفاده از دیتابیس یا همان پایگاه داده است. وب سایت ها در کنار دیگر فایل های خود، بخشی هم با نام Data Base دارند. هاست لینوکس از پایگاه داده MYSQL پشتیبانی می کند، در صورتی که از پایگاه داده MSSQL در هاست ویندوز استفاده می شود. همچنین وب سایت هایی که با استفاده از زبان برنامه نویسی PHP طراحی شده اند، از MySQL به عنوان دیتابیس خود استفاده می کنند.

سخن پایانی

با توجه به نکاتی که در بالا گفته شد حتما سعی کنید گوش به حرف افراد غیر متخصص ندهید تا گیر تبلیغات الکی فروشنده ها نیوفتین هر کدام از سیستم عامل ها برای هاست، کاربرد خودش را دارد و هر کدام مزایا و معایبی دارد.

برای مشاوره می توانید با این شماره تماس بگیرید: 02188430578

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

آدرس پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.

نظرات (0)